Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Purple Shade’s Tribute to Whitesnake – Two and-a-half Girl – To Live Among Wolves

In 2020 is het alweer 40 jaar geleden dat de legendarische Britsche hardrockband Whitesnake hun befaamde live LP “Live In The Heart Of The City” uitbracht.
De band had toen nog niet het bekende jaren 80 glamrock imago met torenhoge kapsels, maar maakte in die tijd nog rauwe onvervalste stevige blues soul rock. Met de legendarische bezetting van David Coverdale, Bernie Marsden, Micky Moody, Neil Murray, Jon Lord en Ian Paice kan deze periode worden gezien als een echte mijlpaal in hun carrière. En met maar liefst drie musici van rockiconen Deep Purple in hun bezetting stond de band garant voor een energieke live show van wereldniveau.

Het is dan ook niet vreemd dat de Nederlandse Deep Purple tributeband Purple Shade heeft besloten om het 40 jarige jubileum van “Live In The Heart Of The City” te gaan vieren met een eenmalige tour. Purple Shade bestaat oa uit bandleden van bands zoals Ayreon, Epica en Elegy en maakten eerder al veel indruk met hun shows waarin ze enkel exclusief materiaal speelden uit de Mk 3&4 periode waarin David Coverdale nog Deep Purple’s frontman was. Tijdens deze aankomende tour zal Purple Shade (aangevuld met een tweede gitarist) onder de naam “Live In The Heart Of Your City” de live LP integraal uitvoeren en zal daarnaast nog andere krakers van Whitesnake en Deep Purple in de set gooien.

Robert Soeterboek: Lead vocals
Mickey Hup: Lead guitar & backing vocals
Jeffrey Migchelsen: Lead guitar & backing vocals
Willem Hoving: Hammond & keys
Rob van der Loo: Bass
Dirk Bruinenberg: Drums

Two and-a-half Girl

Post-hardcore band uit Utrecht
‘De krachtige stem van frontvrouw Juliët in combinatie met een catchy interpretatie van hardcore/metalcore geeft Two and a Half Girl een direct herkenbare sound. Voor fans van A Day To Remember, John Coffey en Architects is deze jonge band echt de moeite waard om live te gaan zien. Two and a Half Girl heeft energieke liveshow en zorgt voor de nodige meezing refreinen, mosh pits en walls of death.”

To Live Among Wolves

Een To Live Among Wolvesshow betekent rauwe energie, emotie en ongeraffineerde kracht. Geboren uit de actieve hardcore- en punkscene in Zeeland, brengt dit vijftal een boodschap vanuit het hart via luide en expressieve muziek, wat een emotionele uitlaatklep is voor zowel band als publiek. Hun muziek brengt moshing, singalongs en een niveau van publieksparticipatie dat de meeste locaties in lange tijd niet hebben gezien. De thema’s die ze in hun teksten bespreken, zijn verhalen over hun leven en hoe je leven inherent betekent opkomen voor wat je denkt dat goed is.
Hun nieuwste single, ‘Poison’, laat zien dat ze onder de meest kwetsbare wolven leven, waarin ze hun innerlijke angsten weergeven en de mix van hardcore, punk, grunge en beatdown laten zien waar de band door wordt bepaald.

Date

Dec 07 2019

Time

20:00

More Info

Read More

Location

Estrado
Harderwijk, Gelderland
REGISTER
QR Code