Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Priceduifkes – Lone Wolf

Vorige week waren we te gast op Jumping Zwolle, en daar raakten we aan de praat met Amir, een vijfjarige hengst, die zijn merrie Sevtap had meegebracht. Het gesprek kwam op het onderwerp ‘culturele verschraling in Zwolle’, en hoe je, als je iets wilt veranderen, je dat écht zelf moet doen! Als je maar gelooft in jezelf. Dus thuisgekomen hebben we gelijk maar onderstaande topavond uit de losse pols eventjes geprogrammeerd.

De Priceduifkes uit Nijlen/Herenthout/Grobbendonk (B) laten zich, zoals minstens een gorillioen andere bands, inspireren door de Ramones. En dat is een goed ding. Stel, ze waren geïnspireerd door Posh, Baby, Sexy, Sporty en Mel (‘Scary Spice’: die met die grote smoel. Zo zei ze bijvoorbeeld ooit dat vrouwen de macht moeten grijpen) Spice; dan hadden wij van de Ondergrondse ze op deze avond niet in onze kelder geneugt.
Dit Ramones-gedoe klinkt door in een zekere melodiositeit, maar – en dat is onmiskenbaar – De priceduifkes hebben er een onmiskenbaar eigen draai aan gegeven. Melodieus hitparade-materiaal. Met hun 5 platen.

Uit New York aan de Rotte komt de supergroep Lone Wolf. Met (voormalige) leden uit Window Sill, Tinderkin, Accelerators, The Apers, The Bat Bite en De IJzeren Vijf is het met recht een gezelschap dat verdomme blij mag zijn dat ze elkaar gevonden hebben.
Want Lone Wolf speelt, en Merel Schaap zingt fantastisch, zodat wij hen kunnen aanschouwen en aanhoren, met onze hoofden kunnen deinen en, als we ons huiswerk doen, mee kunnen zingen. En de horlepiep dansen. Melodische punkrock is het, waarbij zelfs Matthijs van Nieuwkerk (DWDD) het niet droog hield!
PS Niet verwarren met die halve gare metalband met dezelfde naam, dombo’s. Want dat zijn kneuzen.

We verwachten dat het op deze avond drukker wordt dan in een pashokje bij C&A op zaterdag, dus kom op tijd, want vol=vol. Een dergelijke top-bill maak je in Zwolle maar te hooi en te gras mee. Daarnaast is het gezellig, het scheelt thuis een hoop gedoe met kaasblokjes&getut, wetend dat De Ondergrondse in die strategisch gunstig gelegen bunker onder Jack’s Music Bar melodieuze kwaliteitspunkrock levert. Laat die eindtijd maar komen!
En: het is gratis, of in de woorden van onze nieuwe Belgische vrienden: “Met het fluitken gewonnen, met het trommelken verteerd”. En zo is het.

https://thepriceduifkes.bandcamp.com

https://wearelonewolf.bandcamp.com

Date

Dec 06 2019

Time

22:00

More Info

Read More

Location

Jack's Music Bar
Zwolle, Overijssel
REGISTER
QR Code