Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Numenorean – Gaerea – Illuster

Canadese post-black metal act Numenorean dompelt zich onder in atmosferische blackgaze die ons doet denken aan bands als Deafheaven (26 september in Patronaat, by the way!), Alcest, Wolves In The Throne Room en Der Weg Einer Freiheit. Eerder dit jaar bracht de band hun tweede album ‘Adore’ uit, dat direct op lovende kritieken kon rekenen. ‘Adore’, als de opvolger van het nihilistische debuutalbum ‘Home’, laat een meer hoopvol en helder geluid horen, zonder daarbij de intensiteit te verliezen die zo geroemd werd op het debuutalbum.

Gaerea combineert het sfeervolle van Celtic Frost, het dreunende geweld van Deathspell Omega, het pure kwaad van Gorgoroth en het gevoel voor catchy riff van Behemoth tot een vervaarlijk geheel. De Portugese black metalband debuteerde vorig jaar met ‘Unsettling Whispers’, uitgebracht op Transcending Obscurity Records en opvolger van de veelgeprezen, gelijknamige EP. Een album vol brute riffs, angstaanjagende dissonantie, rustgevende ambient en apocalyptische niveaus van agressie.

Support is er van de splinternieuwe Haarlemse band Illuster. Een meeslepende post-metalband, geïnspireerd door bands als Alcest, Deafheaven en Cult Of Luna. Vanavond presenteert het solo-project van Luuk Derksen z’n debuut-EP ‘Iridescent’ tijdens deze heuse debuutshow!

Date

Dec 19 2019

Time

19:30

More Info

Read More

Location

Patronaat
Haarlem
REGISTER
QR Code