Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Kris Barras Band

De Britse gitarist Kris Barras heeft een genre-tartend geluid: een high-energy hybride van no-nonsense rock, blues en country. Winnaars van ‘Best New Band‘ in de 2018 Planet Rock-awards, de Kris Barras Band zijn een van de snelst stijgende acts in het VK geworden. Onlangs uitgeroepen tot een van de ‘Top Blues-gitaristen in de wereld‘ (Music Radar) en het winnen van de ‘Beste album‘-onderscheiding bij de European Blues Awards, dit toont het beste de aantrekkelijkheid van de band voor fans van verschillende genres.

Na het vormen van de Kris Barras Band in 2015, heeft de band in slechts een paar jaar een snelle route naar succes afgelegd. Na een zelf uitgebracht debuutalbum in 2016 (Lucky 13), is de release van het langverwachte tweede album, ‘The Divine and Dirty’, het moment dat Kris echt de erkenning kreeg die hij verdient. Uitgebracht in maart 2018, ‘The Divine And Dirty’ ging regelrecht naar nummer 1 in zowel de Amazon Bestseller’s als de iTunes Blues Charts. Het album bereikte ook nummer 3 in de Official UK Blues charts.

In april 2018 werd aangekondigd dat Kris de nieuwe frontman zou worden voor Supersonic Blues Machine uit de VS. Met de legendarische artiesten van de band, zoals Billy Gibbons van ZZ Top, Steve Lukather (Toto), Eric Gales, Warren Haynes (Gov’t Mule) en Walter Trout. Kris heeft met de band door heel Europa getourd en staat nu bij ons met zijn eigen band in De Bosuil.

Kris werd genomineerd voor ‘Blues Guitarist of the Year 2017’ door Total Guitar Magazine en stemde in de Top 15 Blues-gitaristen in de wereld door Music Radar.
Plannen voor de rest van 2019 zijn onder meer een optreden in het hoofdpodium op het Ramblin ‘Man Fair-festival, de belangrijkste ondersteuning van Black Stone Cherry op hun UK / Ierland-data en een plek op de’ Rockin the Blues ‘tour. Dit zullen verschillende datums zijn in heel Europa, samen met labelgenoten Jonny Lang en Walter Trout. En natuurlijk een optreden in De Bosuil!

Het voorprogramma wordt verzorgd door RUV

In een tijd waarin menig Nederlandse rockband er de brui aan lijkt te geven, is het een buitengewoon geruststellende gedachte dat de nieuwe horde alweer klaar staat. Meet RUV: de hongerige roedel wolven uit het oosten. Noem het Hardrock, Grungerock en/of Bluesrock: RUV is niet schuw zich te bedienen van meerdere genres en laat zich zeker niet in een kooi stoppen.

De RUV-roedel kent een sterke territoriumdrift en heeft de neus op het hele continent gericht. Na hun debuut op het Ribs & Blues festival speelde RUV voorprogramma’s voor onder andere Tyler Bryant & the Shakedown, Vandenberg’s Moonkings, Ten Years After en The Goo Goo Dolls. Na een uitverkochte release van het minialbum ‘R’ maakte RUV zich op voor onder andere Bevrijdingsfestival Overijssel, Zwarte Cross en hebben ze menig poppodium in Nederland en Duitsland verslonden.

Date

Sep 28 2019

Time

21:15

More Info

Read More

Location

Bosuil
Weert, Limburg
REGISTER
QR Code