Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

HEAVY PSYCH SOUNDS FEST 2020

BLACK RAINBOWS + MONDO GENERATOR + DUEL + LORDS OF ALTAMONT + DEAD WITCHES

Burgerweeshuis organiseert in samenwerking met Heavy Psych Sounds en SOZ concerts voor de tweede keer de stoner matinee Heavy Psych Sounds Fest.

Heavy Psych Sounds Records & Booking is een platenlabel en bookings agency gespecialiseerd in Heavy Psych, Stoner, Retro Rock, Vintage Rock, Proto Punk, Sludge, Acid Rock, Doom, Space Rock, 70 Rock, Garage Psych and Fuzz Blues.
Tijdens het Heavy Psych Sounds Fest komt een uitgelezen selectie van bands uit de stal van Heavy Psych Sounds voorbij en kun je genieten van o.a.:

BLACK RAINBOWS

Sinds de release van hun debuutalbum Twilight in the Desert in 2007 zijn Roma rockers Black Rainbows uitgegroeid tot een van de meest belangrijke acts in de stoner underground scene van Europa.
De band creëert een geheel eigen vibe met een mix van klassieke ’90s-stoner fuzz, psychedelia en stevige spacerock. Met hun welverdiende veteranenstatus staan ze terecht als afsluiter op het Heavy Psych Sounds Fest.

MONDO GENERATOR

Mondo Generator werd in 1997 opgericht door Nick Oliveri, ex-bassist van onder andere Kyuss, The Dwarves en Queens Of The Stone Age. De band Mondo Generator begon als zijproject, maar ondertussen werden er wel meerdere albums uitgebracht onder deze naam. Inmiddels heeft Nick Oliveri weer alle tijd gevonden om met Mondo Generator naar buiten te treden. De band combineert stuwende desertrock met punk en stonerrock. Een absolute must voor fans van bovengenoemde bands.

DUEL

DUEL is zwaar psychedelische stoner doom metal uit Austin, Texas. Sterk beïnvloed door de donkere klanken van Proto-metal uit het begin van de jaren 70. Met twee ex Scorpion Child (Nuclear Blast)-leden. Hun geluid is dreigend en wreed old school. Het zijn totale puristen, die tot op het bot gaan met een zware, diepe groove. Stoer en luidruchtig! Hard rock zoals het hoort!

LORDS OF ALTAMONT

Garagerock ’n roll van heren die hun sporen verdiend hebben in onder andere The Cramps en The Fuzztones. Zo weet je meteen waar je aan toe bent. Garage en punk, met een vleugje psychedelica. Snelle, puntige songs, gierende riffs, een snerpend orgel, en een uitzinnige live-show.

DEAD WITCHES

Dead Witches is een internationaal gezelschap dat voor het eerst van zich liet horen in 2017 met ‘Ouija’, een zes tracks tellend schijfje waarmee Dead Witches zijn occult doom rock voor het eerst openbaarde. Begin 2019 kwam album ‘The Final Exorcism’ uit. Het is de tweede plaat van deze afsplitsing van Electric Wizard die uit het zelfde vaatje tapt: gruizige retro 70’s doommetal. Met een zangeres die heerlijk ruig klinkt en een flinke bak fuzzy gitaren in kloeke meest midtempo songs.

 

Date

Mar 08 2020

Time

16:30

More Info

Read More

Location

Burgerweeshuis
Deventer
REGISTER
QR Code