Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

AFGELAST – Frisian Oi! Gathering

EEN AVOND VOL STREETPUNK, PUNKROCK EN OI!

Onder de nieuwe naam Frisian Oi! Gathering presenteert Poppodium Iduna op vrijdag 8 mei een avond vol streetpunk, punkrock en Oi! Headliner voor deze eerste editie is het Canadese Bishops Green. Zij zullen op het podium vergezeld worden door het Engelse Arch Rivals en lokale helden Bent out of Shape die deze avond hun release show houden!

Sinds 2011 is het uit Vancouver afkomstige Bishops Green actief en maken ze rauwe, energieke rock- en streetpunk. Hierbij is het kwartet beïnvloed door jaren 80 punkrock, de Europese Oi! scene en vroege Amerikaanse hardcore. Denk hierbij aan een mengeling van bands als Blitz, The Clash, Cock Sparrer en The Partisans maar ook Minor Threat en Naked Raygun.
Al vanaf de vroege jaren 90 spelen de leden in verschillende samenstellingen met elkaar in bands. Deze ervaring en de invloeden uit een breed punkspectrum zorgen ervoor dat Bishops Green bekend staat om zijn energieke liveshows vol catchy sing-alongs en melodieuze punk. Op dit moment zijn de heren een van de grootste en populairste nieuwkomers in de Oi! en streetpunk scene.

Opgericht in het Engelse havenstadje Plymouth brengen Arch Rivals sinds 2014 melodische working class streetpunk/Oi! die qua geluid doet denken aan een mix van The Business, Argy Bargy en Rancid. In zijn korte bestaan heeft de band al diverse grote shows gespeeld (met oa Peter & The Test Tube Babies en The Old Firm Casuals), festivals als Oi! This is Tegelen, Punk & Disorderly en het beroemde Rebellion aangedaan en hebben de Rivals met hun laatste wapenfeit, het album ‘A Constant State Of War’, zelfs een album of the year (volgens Smash the Discos) op naam staan!

Het Friese Bent out of Shape zal vandaag zijn debuut ep uitbrengen. Dit kwartet bestaande uit (ex)leden van oa Spirit 84, DSS, No Denial, Dead Horse Running, de Hûnekop en Icepick maakt nieuwerwetse Oi!/street punk.

Date

May 08 2020

Time

19:30

More Info

Read More

Location

Iduna
Drachten, Friesland
REGISTER
QR Code