Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Frayle – The Fifth Alliance

De fascinatie voor hekserij, zwarte magie en het occulte is nooit ver weg bij het uit Cleveland afkomstige Frayle. De kern van de band bestaat nog steeds uit vocaliste Gwyn Strang en gitarist Sean Bilovecky. Het karakteristieke en fraaie doom metal geluid is uniek in zijn soort.

Het debuutalbum ‘1692’ dat ze afgelopen jaar hebben uitgebracht via het Nijmeegse Lay Bare Records is een logisch vervolg op de eerste EP ‘The White Witch’ uit 2019. De heavy doom werkt nog steeds hypnotiserend en de vocalen van Strang gaan naadloos over in de duistere, angstaanjagende soundscapes. Invloeden van Chelsea Wolfe, Sleep en zelfs Portishead zijn hoorbaar in de lange slepende nummers. Een passende soundtrack voor een duistere avond in oktober.

The Fifth Alliance is afkomstig uit Breda en maakt al enige tijd indruk met hun verwoestende sludge metal. Het vijftal met frontvrouw Silvia Berger heeft in 2019 hun ‘The Depth of The Darkness’ album uitgebracht bij het Belgische kwaliteitslabel Consouling Sounds. De sfeer die de nummers uitstralen zijn beklemmend en stuwend. De prachtige subtiele intro’s leiden tot knalharde sludge metal met furieuze blastbeats, tremolo riffs en ijzingwekkend geschreeuw.

Date

Oct 28 2021

Time

22:00

More Info

Read More

Location

Merleyn
Nijmegen
REGISTER
QR Code