Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Doom – Neuroot – Yacøpsæ – Crustenunie

Het derde Black Denim Festival is volgend jaar pas, maar onder de noemer Black Denim Presents komt eerst DOOM naar Rotterdam! Dat heeft nagenoeg niks met doom metal te maken, het gaat hier uiteraard om een van de meest toonaangevende crustbands op de half verschroeide aarde. De Britse risicogroep ging in 1987 de barricades op met een hardcore-stamppot van anarchopunk en extreem ranzige metal. Die aanpak bracht een stapel crustmijlpalen voort, van debuutplaat ‘War Crimes – Inhuman Beings’ tot het laatste album ‘Corrupt Fucking System’. Doom ramt door tot het bittere eind.

Neuroot sloopte aanvankelijk de halve jaren 80 met geëngageerde hardcore punk, waarvan de EP ‘Right Is Might’ het meest vernietigend uithaalde. In 2013 werd de prikkeldraad weer opgepakt. Sindsdien is het trio is door Europa getrokken en heeft twee trips naar Azië gemaakt. Bij Neuroot gaat opnieuw alles in het rood.

Yacøpsæ kan het niet gauw gek genoeg; ‘Krank Ist Normal’ heet hun eerste EP uit 1994. Die klonk als een veredelde demo, maar toen de Duitse band de EP begin deze eeuw nog eens opnam, was het een blitzkrieg van thrashing powerviolence. Ook live een band die met militaire precisie de ‘mutebox dead stops’ beheerst.

Volgens het bestverkochte sprookjesboek werd Jezus in een gekraakte stal geboren en in de voerbak voor ezels gepleurd. Dat ukkie werd niet opgevreten want ezels zijn veganisten, dus daarna was er stront aan de knikker, oftewel christendom. De Crustenunie gaat daar dwars tegenin met niets ontziende D-beatcrust die maatschappijkritiek van de groendaken schreeuwt.

Pilstip: regel je kaartje van tevoren, dan ben je voor een tientje binnen. Aan de deur ben je een knaak meer kwijt en daar kan je beter een bier voor halen.

Date

Oct 12 2019

Time

18:00

More Info

Read More

Location

Baroeg
Rotterdam
REGISTER
QR Code