Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Cadaver – Atheist – Svart Crown – From Hell – Typhus

De top van de extreme metal komt met een uitgebreide tour naar Europa en doet daarbij voor een exclusieve Nederlandse show ook Apeldoorn aan!

De Amerikanen van Atheist worden beschouwd als één van de grondleggers van technische death metal. In september keert de band voor het eerst sinds 2011 terug naar Europa met een nieuw album. De band, opgericht in 1988 door Steve Flynn en Kelly Schaefer, geldt als pionier binnen de death metal, door invloeden vanuit jazz, fusion en progressieve metal toe te voegen.

Het Noorse Cadaver, opgericht door Anders Odden (Satyricon, Order) is een goed voorbeeld van een echte Scandinavische mentaliteit als het gaat om death metal. Eén van de eerste Noorse extreme metalbands komt voor het eerste sinds 2004 weer bij elkaar, met Dirk Verbeuren (Megadeth, Soilwork) op drums. De band bracht eerder dit jaar de digitale EP DGAF uit.

De Franse, zwartgeblakerde death metalmonsters van Svart Crown kwamen begin 2020 met het gloednieuwe studioalbum Wolves Among The Ashes. Vijf albums en meer dan tien jaar aan flink touren maken Svart Crown tot één van de Franse bands die een echte liefhebber van death metal altijd zou moeten zien.

In het voorprogramma staan From Hell en Typhus.

Date

Feb 24 2022

Time

19:30

More Info

Read More

Location

Gigant
Apeldoorn
REGISTER
QR Code