Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Blood Red Shoes – Queen Kwong

Blood Red Shoes, indierock-duo uit Engeland, produceert een verpletterend geluid in het straatje van vrolijke en punk geïnfecteerde rock waarbij de melodie zeker fier overeind blijft staan. Vurig, snedig en krachtig, vol leuke riffs in aanstekelijke songs. De klassieke combi van man-op-drum en vrouw-op-gitaar bracht hen al snel vergelijkingen met The White Stripesen The Kills, maar deze twee kunnen het nog altijd prima op eigen kracht: hun recente Europese shows verkochten strak uit.

Het heeft even geduurd voordat we weer iets hoorden van Blood Red Shoes, maar het koppel is terug met een nieuw album, ‘Get Tragic’. Een rumoerige periode heeft ervoor gezorgd dat Laura en Steven zichzelf heruitvonden en dat is terug te horen op het in januari uitgebrachte album ‘Get Tragic’. Een meer gelaagde, en gevarieerde plaat met een elektronisch randje.

Even leek het alsof de door de punk geïnspireerde indierock duo Blood Red Shoes voor altijd uit elkaar zou gaan. De twee besloten om hun eigen weg te gaan (Laura kocht een one-way ticket naar L.A en stortte zichzelf in de popindustrie, Steven zocht een uitlaatklep in het uitgaansleven) en zijn nu terug met het album ‘Get Tragic’. De naam van het album verwijst naar de tragische manier waarop de zijzelf om gingen met de break-up periode, die bijna aanvoelde als een cliché. Het nieuwe album bevat meer elektronische geluiden dan de voorgaande platen doordat onder andere Laura meer met keyboards aan de haal is gegaan. “We wanted to have the soul of a rock band, but change the style so it was more interesting, more groovy, and more sexy – and less like everybody else!” aldus de band zelf.

Support: Queen Kwong
Queen Kwong is het project van de Amerikaanse Carré Callaway. Haar rauwheid en charisma kunnen je doen denken aan een jonge Iggy Pop of Patti Smith en haar performance staan bijna in één lijn met pionieren als The Stooges, Nirvana en zelfs Queens Of The Stone Age. Aldus Roger O’Donnell (The Cure).

Date

Nov 08 2019

Time

19:30

More Info

Read More

Location

Paard
Den Haag
REGISTER
QR Code