Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Ancient Bards – Sleeping Romance – Kalidia

ANCIENT BARDS

De kwaliteit druipt eraf bij Ancient Bards. De Italiaanse power-metal band heeft met zangeres Sara Squadrani dan ook goud in handen. Muzikaal experimenteert de band er lustig op los, zonder daarbij voor de makkelijke weg te kiezen. Het maakt dat Ancient Bards een avontuurlijke, bombastische setlist neerzet die naar meer smaakt.

Ancient Bards heeft in hun rijke carrière al veel podia gezien. Zo stond de band zelfs op Wacken Open Air en waren de Italianen afgelopen najaar headliner op het female fronted metalfestival FemME. De shows in het kader van de ‘Female Italian Voices’-tour vormen daar een perfect vervolg op.

De band heeft al jaren onderdak bij Limb Music, waar ook het nieuwste album ‘Origine’ verscheen. Met dat album op zak lukt het Ancient Bards om een nieuwe stap te zetten, en is de band inmiddels uitgegroeid tot een van de belangrijkste female fronted metalbands uit Zuid-Europa.

Facebook: https://www.facebook.com/ancientbards/

Video: https://www.youtube.com/watch?v=Ujq1bBi7sYU

 

SLEEPING ROMANCE

Wie de concerthistorie van Sleeping Romance bekijkt, zou bijna denken dat de Italiaanse gothic-metal band uit Nederland komt. Het gezelschap rond zangeres Federica Lanna is dan ook een graag geziene gast op de Nederlandse podia

Zo deed de band hun allereerste live-optreden ooit in 2013 op het Brainstorm Festival in Apeldoorn, en tourde Sleeping Romance in de daaropvolgende jaren met regelmaat door de Lage Landen. Tot twee keer toe stond de band op het female fronted metalfestival FemME, en ook keerde Sleeping Romance terug naar Apeldoorn, ditmaal als co-headliner tijdens het Brainstorm Festival.

En dan is er nog de vergelijking met Within Temptation. Het debuut-album van Sleeping Romance ‘Enlighten’ is overduidelijk geïnspireerd door deze Nederlandse grootheden, maar op opvolger ‘Alba’ (uitgebracht via Napalm Records) kozen de Italianen meer voor een eigen stijl.

Sleeping Romance werkt momenteel aan nieuw materiaal. Maar voor de ‘Female Italian Voices’-tour maakte de band graag een gaatje in hun overvolle agenda. Dat zij daarbij opnieuw Nederland aan doen, is voor de band de kers op de taart.

Facebook: https://www.facebook.com/sleepingromanceofficial/

Video: https://www.youtube.com/watch?v=pFi7nyv9hlY

 

KALIDIA

Vergis je niet in Kalidia. Hoewel de band nu pas aan het doorbreken is, hebben deze Italianen rond zangeres Nicoletta Rosellini al bijna tien jaar ervaring. In eerste instantie maakte de band vooral in hun thuisland naam. Na de release van het laatste album ‘The Frozen Throne’ zijn echter de deuren in heel Europa open aan het gaan.

Een goede steun in de rug daarbij is de video ‘Frozen Throne’ gebleken, welke in ruim een jaar tijd bijna drie miljoen views scoorde op YouTube. Het bewijst nog maar eens dat Kalidia heel wat in hun mars heeft.

Kalidia speelt aanstekelijke, toegankelijke power-metal, waarbij zangeres Nicoletta live de show draagt. Niet voor niets groeit de fanschare van de band snel. In Nederland was de band voor het eerst te zien tijdens het Brainstorm Festival in Apeldoorn, afgelopen november. Nu komt de band terug voor de ‘Female Italian Voices’-tour, waarmee Kalidia definitief een plek zal veroveren in de Nederlandse harten.

Facebook: https://www.facebook.com/KalidiaOfficial/

Video: https://www.youtube.com/watch?v=ABM7YmBOMyM

 

Date

Dec 19 2020

Time

16:00

More Info

Read More
Willemeen

Location

Willemeen
Willemsplein 1, 6811 KA Arnhem
REGISTER
QR Code