Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Destruction – Born To Perish
Nuclear Blast Records
Release datum: 09 augustus 2019
Tekst: Sjak Roks – 27 juli 2019
“Het lijkt er op dat de jaren tachtig thrash metal bands ook heden ten dage nog niets van hun charme en kracht verloren hebben en Destruction laat dat op een niet mis te verstane wijze blijken middels deze ‘Born To Perish’-plaat.”
8.8/10

Men zegt weleens dat de eerste klap een daalder waard is en het Duitse thrash-combo Destruction toont op hun nieuwe, inmiddels veertiende (beide ‘Thrash Anthems’ platen niet meegerekend) full-length studio-album ‘Born To Perish’ aan deze boodschap erg goed begrepen te hebben. Tsjonge jonge, wat een snelheid en agressie is er te vinden in de eerste drie nummers van deze nieuwe plaat zeg! Titelnummer ‘Born To Perish’ schiet als een razende uit de startblokken en is een ware nekbreker, terwijl ook het navolgende ‘Inspired By Death’ gedomineerd wordt door de heerlijke, typische Destruction riffs, die me erg veel doen denken aan de beginperiode van de band ten tijde van ‘Infernal Overkill’ (uit 1985) en ‘Eternal Devastation’ (uit 1986). Deze twee klasse-nummers worden echter nog overtroffen door het sublieme ‘Betrayal’, dat mijn inzien het beste in zich herbergt wat Destruction anno 2019 te bieden heeft. Het is dan ook niet echt verrassend dat het niveau na deze drie krakers engszins inzakt van uitmuntend naar erg goed.

Want het dient te worden gezegd dat het gehele album erg sterk is en men hiermee overduidelijk bewijst dat Destruction nog steeds een thrash-grootheid is. Wanneer het immens hoge tempo echter enigszins teruggeschroefd wordt, verliest het materiaal iets van zijn glans en daarom spreken nummers zoals ‘Rotten’, ‘Filthy Wealth’ en ‘We Breed Evil’ bijvoorbeeld me net wat minder aan dan de drie eerder genoemde krakers. Met ‘Tyrants Of The Netherworlds’ en het over vlucht MH17 handelende ‘Fatal Flight 17’ hebben we echter nog twee nummers die het niveau van de eerste drie weten te benaderen en wellicht zelfs te evenaren. Het lijkt wel of we hier te maken hebben met een band die net gestart is in plaats van met een aantal oudgedienden, zoveel agressie en energie spat er uit je speakers!

Nieuwe drummer Randy Black (ex-Annihilator en ex-Primal Fear) laat een geweldige indruk achter en zijn drumwerk is werkelijk van grote klasse. Wat een intensiteit! Ook de andere nieuwkomer, gitarist Damir Eskić, zorgt met zijn waanzinnige riffs en solos voor een extra dimensie in de band en samen met gitarist van het eerste uur Mike Sifringer zorgt hij voor een ware gitaarmuur waar je gewoonweg niet omheen kunt. Buiten het feit dat het song materiaal van een erg hoog niveau is, heeft men ook de zaakjes op geluidstechnisch gebied goed voor elkaar en de door V.O. Pulver verzorgde productie verdient zeker een eervolle vermelding. Het lijkt er op dat de jaren tachtig thrash metal bands ook heden ten dage nog niets van hun charme en kracht verloren hebben en Destruction laat dat op een niet mis te verstane wijze blijken middels deze ‘Born To Perish’-plaat. Toppertje!

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.