Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Soundscapism Inc. – Touching Your Infinity
Ethereal Soundworks
Release datum: 28 januari 2019
Tekst: Vera Matthijssens – 27 juli 2019
“Een smaakvol, gesofistikeerd album dat echter niets met metal te maken heeft, maar onder de progfans wel volgers van Steven Wilson of de soloplaten van Tim Bowness kan aanspreken.”
7.5/10

Soundscapism Inc. is het zijproject dat de Portugese multi-instrumentalist Bruno A oprichtte naast zijn hoofdband Vertigo Steps om hier meer de richting van ambient en uitwaaierende soundscapes tegemoet te gaan. Na ’Soundscapism Inc’ en ’Desolate Angels’ is ‘Touching Your Infinity’ het derde album met deze ontspannende, heel rustige muziek. Wanneer we naar deze muziek luisteren, krijgen we altijd beelden van new age aanhangers en yogabeoefenaars voor ons geestesoog, maar natuurlijk kan je deze kalme muziek ook beluisteren om te relaxen na een hectische werkdag.

Zoals steeds deed Bruno A het merendeel zelf, maar hij nodigde wel enkele gastmuzikanten en vocalisten uit. Zo zingt Usama Siddiq ‘Kopfkino’ met omfloerste stem (hij schreef ook de tekst), horen we bassist Nik Laskaridis in een tweetal songs en duikt ook zijn maat Flavio Silva weer op als gastzanger. Dat gebeurt in ‘Tomorrows Yesterdays v2018’ en de bonustrack ‘Diamonds’, een cover van Rihanna waarin ook gastzangeres Kylie Silva te horen is. De uitwaaierende klanken vormen een rustgevend palet, meerdere songs zijn instrumentaal en in ‘Tendorama’ en ‘Fake Storm Alerts’ zijn samples toegevoegd. Er staan twee covers op: ‘Atmosphere’ van Joy Division en de eerder vernoemde Rihanna song. Een smaakvol, gesofistikeerd album dat echter niets met metal te maken heeft, maar onder de progfans wel volgers van Steven Wilson of de soloplaten van Tim Bowness kan aanspreken.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.