Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Defiled – Infinite Regress
Season Of Mist
Release datum: 24 januari 2020
Tekst: Koen de Waele – 11 januari 2020
“Hoe bruut het soms mag klinken, toch is er ook heel wat aandacht aan het technische aspect besteed.”
8.5/10

Deze Samoerai van death metal, zoals ze wel eens genoemd worden, laten met ‘Infinite Regress’ hun zesde album op de mensheid los. En loslaten is wel degelijk van toepassing met hun brutale edoch wel unieke death metal. Hoe bruut het soms mag klinken, toch is er ook heel wat aandacht aan het technische aspect besteed. Vooral drummer Keisuke Hamada laat wel heel vernuftige drumpatronen horen en schakelt vlot over van snelle blastbeats tot roffelende drumpartijen.

Het concept is een aanklacht tegen de mensheid en die boodschap wordt al verspreid van bij de intro. Met het eerste nummer ‘Divide And Conquer’ wordt zowat alles aan gort gehakt. Ondanks de brutale aanpak, is Defiled erin geslaagd om elk nummer te voorzien van een eigen insteek. Het langere ‘Tragedy’ begint met een snelle leadsolo waarna de rest invalt. Het start eerder dreigend met een opbouw die in combinatie met steeds sneller wordende stukken uitgegroeid tot een flitsende compositie. Wat verder wordt dat concept nog meer uitgebreid in de nummers ‘Centuries’ en ‘Aftermath’. Ondanks de leuke de soms wel attractieve deuntjes en riedels, blijft het death metal en zijn deze breaks er enkel om even later terug in volle vaart er vandoor te gaan. Je kan het bij sommige stukken gerust vergelijken met die chaotische en experimentele platen van Pungent Stench.

In de lente gaat Defiled mee op tour in Europa als support van Vader. Zorg dat je ze zeker aan het werk ziet want hun death metal mag je zeker beschouwen als uniek.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.