Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Darkened – Into The Blackness
Edged Circle Productions
Release datum: 23 augustus 2019
Tekst: Pim Blankenstein – 13 augustus 2019
“Fans van Bolt Thrower moeten deze MCD zeker gaan beluisteren.”
7.8/10

Het Noorse Edged Circle Productions heeft met Darkened een interessante band binnengehaald. Deze internationale act bestaat uit een aantal bekenden uit de death metal scene die met deze MCD een goede indruk achterlaten.

De bekendste namen zijn toch wel Daryl Kahan die we kennen als zanger van Funebrarum. Voorheen was hij ook gitarist in Disma en in Darkened speelt hij bas. Dat instrument speelde hij ook in Ordo Inferi. Op drums vinden we niemand anders dan Andy Whale die bekend werd als originele drummer van Bolt Thrower en na een periode van stilte in 2016 weer opdook in Memoriam. Hij is overigens de enige Engelsman in Darkened. Naast Kahan is zanger Gord Olson de tweede Amerikaan in de band. Hem zou je kunnen kennen van Demisery of van de Canadese band Ye Goat-Herd Gods, waarin hij ook gitaar speelt. In Darkened zijn twee andere gitaristen van de partij en ze komen allebei uit Zweden. Linus Nirbrant speelt ook in This Ending en A Canorous Quintet en Hempa Brynolfsson in Ordo Inferi en vroeger onder meer in het geweldige Excruciate.

Dit vijftal heeft drie nummers en een intro opgenomen. Het eerste nummer ‘The Offering’ doet nog erg denken aan melodieuze death metal uit de Zweedse school, hoewel sommige riffs ook een dikke knipoog zijn richting Bolt Thrower. De invloed van die band hoor je nog veel meer terug op de twee andere songs ‘Darkening Of My Soul’ en ‘Unredeemed’. De drumstijl van Whale is daarbij van wezenlijk belang, maar vooral de riffs kun je zien als eerbetoon aan één van de meest invloedrijke en origineel klinkende bands ooit. Fans van Bolt Thrower moeten deze MCD zeker gaan beluisteren.
Er verschijnt ook een editie op 10” vinyl en die wordt uitgegeven door het Mexicaanse Chaos Records.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.