Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Crusadist – The Unholy Grail
Eigen Beheer
Release datum: 29 november 2019
Tekst: Ramon – 11 december 2019
“De band laat binnen de zelfgekozen beperkingen een behoorlijk dosis creativiteit zien, de vibe en sound zijn goed te verteren en alles bij elkaar is het een heel aardige eerste plaat.”
7.3/10

Het Amerikaanse Crusadist heeft een veel duisterdere intentie dan de naam doet vermoeden. Het zijn bepaald geen evangelisten, het tegenovergestelde is eerder waar. Wellicht doelen ze op een andere overtuiging waar ze voor op kruistocht gaan. De heren komen uit Chicago en ze brachten in 2018 hun eerste demo uit. In tussentijd hebben ze hun vleugels uit weten te slaan buiten het lokale clubcircuit en mochten ze het podium delen met al behoorlijk interessante namen. Nu zegt dat toch niet alles, maar het feit dat ze daarna opnieuw uitgenodigd werden, des te meer. De opnames voor deze debuutplaat begonnen in maart van dit jaar (2019) en de productie is in handen van Chris Djuricic. De mix en master liggen in handen van Venom Inc en The Absence drummer Jeramie Kling.

Crusadist is een band voor de traditionalisten onder ons. En die zijn er zat, dus zo’n bezwaar is dat niet. Het ironische is wel dat in de tijd dat deze vorm van metal ontstond het hele speelveld nog open lag en er geen taboes bestonden ten aanzien van de invloeden die jet er in verwerkte. Dat is nu wel geweest en de blauwdruk staat wel vast voor OSDM (Old School Death Metal).

De Amerikanen houden er bij tijd en wijlen flink het gas op, ofschoon het merendeel mid-tempo is, met een aardige swing en verder behoorlijk goed solowerk. De rochelzang is een prima middel op deze plat, maar klinkt anderzijds wel redelijk inwisselbaar. Maar ok, je wilt je conformeren aan een stijl, dan moet je je daar ook op aanpassen. Het maakt dan niet uit hoe eenvoudig of ingewikkeld je het jezelf wilt maken, het gaat om de uitvoering, en die is prima in orde. De band laat binnen de zelfgekozen beperkingen een behoorlijk dosis creativiteit zien, de vibe en sound zijn goed te verteren en alles bij elkaar is het een heel aardige eerste plaat.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.