Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Corrupted Saint – Mutilated Before The Masses
Raw Skull Recordz
Release datum: 25 december 2020
“Verplichte aanschaf voor de liefhebbers!”
9/10
Erik Boter I 10 december 2020

Twee demo’s, evenzoveel singles en een EP heeft het uit Jacksonville, Florida afkomstige Corrupted Saint op hun naam staan. Het is daarom niet zo heel gek dat ik nog nooit van deze band had gehoord. Florida en death metal hebben iets met elkaar. Denk maar aan bands als Obituary, Deicide of Death. Nu heeft de muziek van Corrupted Saint niet alleen raakvlakken met death metal maar ook met thrash. De sound van de band echter is minstens net zo vet geproduceerd als de grote jongens. Mijn hemel (of hel?), wat een moddervette productie heeft deze vier-track EP, ‘Mutilated Before The Masses’.

‘Tomb of the Tyrant’ trapt in hoge snelheid af en kent de meeste thrash metal invloeden van het kwartet nummers. De gitaren van zanger/gitarist Kyle Sweeny en Chase Moody (familie van Micky?) klinken werkelijk fenomenaal. Kyle kan met zijn stem verschillende kanten op. Dat is ook te horen op de tweede track ‘Forced To The Gallows’ dat meer death metal invloeden kent. Vooral het gitaarwerk in het eerste deel van het nummer heeft de signatuur van Chuck Schuldiner (Death). Moody zingt op dit nummer veel lager dan op de opener. ‘Process Of Elimination’ volgt weer in een hakken-en-zagen thrash tempo terwijl de afsluiter ‘Embalmed Alive’ het traagste nummer van de EP is en daarmee ook het zwaarste. In het gitaarwerk hoor je in de verte zelfs de echo van Tony Iommi, de Riffmeister van Black Sabbath.

Jammer dat het muzikale geweld al na vier nummers gedaan is. Met een visitekaartje als ‘Mutilated For The Masses’ op zak, compleet met onleesbaar logo, is het voor Corrupted Saint hoog tijd voor een langspeler. Verplichte aanschaf voor de liefhebbers!