Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Cochise – Exit: A Good Day To Die
Metal Mind Productions
Release datum: 18 oktober 2019
Tekst: Vera Matthijssens – 20 december 2019
“Een vrij onderhoudend album in klassieke rockstijl, maar de doorbraak buiten Polen wordt alsmaar minder waarschijnlijk. En misschien hoeft dit ook helemaal niet voor dit viertal dat duidelijk met veel plezier musiceert.”
7.7/10

Terwijl de Poolse band Cochise in thuisland Polen een druk concertschema afwerkt dat liep van september tot vlak voor Kerstmis, kunnen we ook nieuw werk aankondigen. Het begint een vertrouwd geluid te worden, want ‘Exit: A Good Day To Die’ is al het zesde album vol alternatieve rock met een vleugje grunge. Het nieuwe album zet eerder werk – en dan met name voorganger ‘Swans And Lions’ – op een consistente manier verder.

Ditmaal was een documentaire over de Indianen, hun culturele assimilatie en gevecht voor mensenrechten, de voornaamste inspiratiebron van ‘Exit: A Good Day To Die’. Dat resulteert in etnische percussie en een speech vooraleer ‘Bad Animals’ zich manifesteert met stevige riffs en de heldere zang van Pawel Malaszynski. Het is een erg goede zanger, geïnspireerd door de grunge periode en Jim Morrison, al laat hij dat op dit album wat minder expliciet doorschemeren. Het vlot rockende ‘Last Ride’ wordt gevolgd door het eerder sluipende ‘Blast Of The Sun’ met zompige gitaren en lage zang. Het viertal gooit er vervolgens drie tracks in het Pools tegenaan, songs die hier toch wat minder aanspreken, al zijn er mooie akoestische passages in het zachte ‘W Pomroczach’. Het van smeuïge riffs voorziene ‘Superstar’ wordt hautain en decadent gezongen en heeft opvallende achtergrondzang. Het kinderkoor in de ballade ‘Ring O’Roses’ hoefde ook niet echt. Een goede uitvoering van Nick Cave’s ‘The Weeping Song’ is altijd leuk om te horen en men infiltreert er verrassend een stukje Pink Floyd (‘Another Brick In The Wall’) in, om daarna weer zacht te eindigen met ‘Oceany’ in het Pools. Een vrij onderhoudend album in klassieke rockstijl, maar de doorbraak buiten Polen wordt alsmaar minder waarschijnlijk. En misschien hoeft dit ook helemaal niet voor dit viertal dat duidelijk met veel plezier musiceert.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.