Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Charlotte Wessels – Songs From Six Feet Under Volume II
Napalm Records
Release datum: 7 oktober 2022
“De nummers zijn mijns inziens nog net wat gevarieerder en expressiever als hetgeen er op de debuutplaat te vinden was en dat geeft Charlotte volop de gelegenheid om vocaal te excelleren.”
8.2/10
Sjak Roks  I 17 oktober 2022

Een jaar na haar eerste solo-album heeft ex-Delain zangeres Charlotte Wessels haar tweede plaat alweer gereed, die heel toepasselijk ‘Tales From Six Feet Under Volume II’ is gedoopt. Bij Arrow Lords Of Metal is er volkomen onterecht geen aandacht besteed aan haar solo-debuut want, ondanks het feit dat het song materiaal daarop verre van heavy is liet Charlotte op niet mis te verstane wijze horen een begenadigd singer-songwriter te zijn. Dat beeld zal met deze tweede plaat alleen maar versterkt worden, want de tien aanwezige nummers tonen nogmaals haar veelzijdigheid als zangeres en performer. De nummers zijn mijns inziens nog net wat gevarieerder en expressiever als hetgeen er op de debuutplaat te vinden was en dat geeft Charlotte volop de gelegenheid om vocaal te excelleren.

Zo is opener ‘Venus Rising’ een lekker aanstekelijk popnummer, terwijl het ingetogen ‘Against All Odds’ (waarop haar ex-bandmaatje Timo Somers te horen is) een erg fraaie ballad is. Ook het prachtige ‘Human To Ruin’, ‘I Forget’, het fantastisch gezongen ‘The Phantom Touch’ en het boosaardig klinkende ‘Toxic’ zijn de moeite van het beluisteren meer dan waard, maar eigenlijk geldt dat voor alle tien aanwezig nummers want er is op deze plaat werkelijk geen zwak moment te bespeuren. Natuurlijk zal niet iedereen het poppy karakter van ‘Songs From Six Feet Under Volume II’ kunnen waarderen, maar je kunt gewoonweg niet ontkennen dat het geoffreerde materiaal van een uitermate hoog kwaliteitsniveau is. Diep respect voor Charlotte is dan ook wel op zijn plaats!

[photo credit: Sandra Ludewig]