Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Cannabis Corpse – Nug So Vile
Season Of Mist
Release datum: 01 november 2019
Tekst: Sicktus – 25 oktober 2019
“Voegt het heel erg veel toe aan wat er al is? Eerlijk is eerlijk: nee. Maar wie gewoon op zoek is naar een lekker doorhakkende deathmetal damper: hey, waarom niet.”
7.5/10

Het verhaal achter dit sideproject van broers Phil ‘Landphil’ (Municapal Waste, Iron Reagan) en Josh ‘Hallhammer’ Hall moge inmiddels bekend worden geacht – dus daar gaan we niet te lang meer bij stilstaan. De een stevig gehalte aan THC bevattende muzikale mosterd haalt de band al jaren volop bij Cannibal Corpse en de Tampa / Florida death scene, waaronder prominent Deicide – en die invloeden zijn op nieuweling ‘Nug So Vile’ ook nog altijd flink op de voorgrond te horen. Op deze zesde studioplaat horen we voor het eerst nieuwe gitarist Adam Guilliams – maar goed, de gitaristenwissels lopen bij Cannabis Corpse ongeveer één-op-één per album. De kern blijven altijd de Hall broeders – en zij bewaken ook de sound.

Ik verwachtte dan ook niet direct heel veel verschuiving van muzikale richting op deze knipoog naar Cryptopsy’s ‘None So Vile’ (die overigens alweer uit 1996 stamt… Daaaaamn, time flies mensen…). Maar toch… Naast de genoemde jaren negentig Florida death invloeden, hoor ik hier en daar een plakkerige plak Pantera, en zweeft hier en daar een dosis skuffocation voorbij. Hm. Woordspelingen te flauw? Ok. Kort en goed dan: muzikaal leveren de mannen gewoon weer een prima schijf af, sweepend, hakkend, groovend en in de stijl van those who came before. Voegt het heel erg veel toe aan wat er al is? Eerlijk is eerlijk: nee. Maar wie gewoon op zoek is naar een lekker doorhakkende deathmetal damper: hey, waarom niet.

‘Nug So Vile’ komt uit op CD, picture LP en diverse hallucinaties veroorzakende kleuren vinyl. En voor wie nog een rondje ‘herken de titel’ wil spelen, hier als (inmiddels vaste) bonus, de tracklist:

 1. Conquerors of Chronageddon
 2. Nug So Vile
 3. Blunt Force Domain
 4. Cylinders of Madness
 5. Blasphemy Made Hash
 6. Cheeba Jigsore Quandary
 7. Edibles Autopsy
 8. Dawn of Weed Possession
 9. The Cone is Red (Long Live the Cone)
 10. The Ultimate Indicantation
 11. From Enslavement to Hydrobliteration

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.