Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Bloodbound – Bloodheads United (EP)
AFM
Release datum: 17 april 2020
“Het is met een wee gevoel dat we nu zo’n uitstekende partysfeer ervaren wegens opschorting van het gros der festivals, maar als de mannen van Bloodbound kunnen helpen om deze duistere tijden zonder kleerscheuren door te komen, dan luisteren we met plezier naar hun enthousiaste uitvoeringen van hun meest bekende songs.”
8/10
Vera Matthijssens I 09 april 2020

Nadat vorig jaar ‘Rise Of The Dragon Empire’ uitgebracht werd, konden we de Zweedse power metal machine Bloodbound weer eens aan het werk zien tijdens hun volgende tournee met HammerFall. Als eerbetoon aan de vaste fanbasis brengt men nu een gelimiteerde EP uit op 10” wit vinyl. Daarop vind men één nieuwe song ‘Bloodheads United’ die men als fanhymne kan beschouwen.

De vlotte power metal past goed bij HammerFall en vertoont de laatste jaren ook steeds meer gelijkenissen met hun landgenoten Sabaton. Dat wordt ook weer zonder schroom geïllustreerd in de vier volgende live tracks die opgenomen werden op Bang Your Head festival 2017 in Duitsland. Het is met een wee gevoel dat we nu zo’n uitstekende partysfeer ervaren wegens opschorting van het gros der festivals, maar als de mannen van Bloodbound kunnen helpen om deze duistere tijden zonder kleerscheuren door te komen, dan luisteren we met plezier naar hun enthousiaste uitvoeringen van intro ‘Bloodtale’ en de songs ‘Battle In The Sky’, ‘In The Name Of Metal’ en het epische ‘Moria’.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.