Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Black Rabbit – Warren Of Necrosis
Self Released
Release datum: 24 januari 2020
“Lekkere simpele rammel thrash.”
6.7/10
Koen Bakker I 12 april 2020

Zwart konijn is naar mijn weten toch wel de minst stoere bandnaam die je kunt bedenken in metal land. De Apeldoornse groep had zichzelf bijvoorbeeld ook Creator Of Death of iets dergelijks kunnen noemen want die bandnaam is volgens Metal Archives nog vrij. Als ik ooit nog eens een deathrash bandje begin, zal ik mezelf die naam wel toe-eigenen want dan weet je meteen wat voor vlees je in de kuip hebt. Bij Black Rabbit, tja, nu weet ik het zo net nog niet.

In elk geval begint Black Rabbit met hun debuut CDemo ‘Warren Of Necrosis’ met een achterstand, puur om die bandnaam. Gelukkig weet de muziek van deze vier tracker (‘La Bestia’, ‘Internal Death’, ‘Black Rabbit’ en ‘A Path Profound’) mij positief te ver(r)assen. En ook de digipack ziet er prima verzorgd uit. Een prima visitekaartje derhalve! Dit is lekkere simpele rammel thrash die wel wat aandachtspunten verdient maar die wel de juiste snaar bij mij weet te raken. Verbeterpunten zijn o.a. dat de nummers nogal rommelig uitgevoerd worden en dat teveel hetzelfde tempo wordt aangehouden. Daarbij mag e.e.a. ook wel een tikkeltje agressiever! Positief zijn verder de arrangementen (want dat heeft dit viertal wel in de klauwen) en de stem van zanger / bassist Pieter Beemsterboer die met gerust hart een avondje in kan komen vallen als de zangers van Hypnosia, Kreator of Sadus onverhoopt een verkoudheidje mochten hebben opgelopen.

Er zit best wel potentie in Black Rabbit. Wanneer zij het gevraagde en ongevraagde advies ter harte nemen zal hun volgende release een knaller van formaat kunnen worden.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.