Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Big Sun – Rite The Passage
Mighty Music
Release datum: 28 juni 2024
Ik kom tot de conclusie dat ik geen enkele reden kan verzinnen om dit album aan te raden
4/10
Erik Boter I 14 juni 2024

Uit Denemarken komt veel goeds als het om rockmuziek gaat. Denk aan bands als Dizzy Mizz Lizzy en Disneyland After Dark. Om nog maar niet te spreken over een instituut als Mercyful Fate. Of, over instituten gesproken, Lars Ulrich.

Ook uit Denemarken: de band Big Sun. Voor fans van Ghost, Mercyful Fate en AC/DC zegt de bio. Ik snap dat wel. Zeker bij het eerste nummer denk je met (een tweederangs versie van) King Diamond te maken te hebben als het om de zang gaat. Het tweede nummer ‘I Was Loving You’ houdt het ergens in het midden tussen Ghost en The Night Flight Orchestra, maar dan met een afgekeurd nummer van één van die twee acts.

‘Stronger Than Anyone’ is van zo’n middelmatig niveau dat het niet zou misstaan op het Eurovisie Songfestival. Het is dat ik als uw recensent geacht word een album volledig te beluisteren maar ik zou snappen dat je als geïnteresseerde in dit Deense heerschap na het derde nummer de CD uit je speler zou halen om ‘m er nooit meer in te stoppen.

Onder de belofte dat ik het album echt heb afgeluisterd tot aan de laatste track ‘The Totem’ (en dat zelfs nog meerdere keren) kom ik tot de conclusie dat ik geen enkele reden kan verzinnen om dit album aan te raden tenzij je het leuk vindt om naar een derderangs kopie te luisteren van voornoemde bands. Ik heb echt geen idee wat Mighty Music met deze release wil bereiken. Hopelijk hebben ze er niet te veel CD’tjes van geperst.