Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Bezwering – Aan De Wormen Overgeleverd
Ván Records
Release datum: 24 april 2020
“Of de muziek van Bezwering de scene gaat innemen zoals Heidevolk dat heeft gedaan valt echter nog te bezien.”
7/10
Job van Dongen – 16 april 2020

Zwartgeblakerd dreunen de heren uit Gelderland onder de noemer Bezwering eind april hun debuutplaat de lente in – uit de as van Wederganger herrezen. De voormalig vocalist van Heidevolk, Alfschijn laat er klaarblijkelijk geen gras over groeien.

Of de muziek van Bezwering de scene gaat innemen zoals Heidevolk dat heeft gedaan valt echter nog te bezien. Er schuilt zo nu en dan in ieder geval genoeg naargeestigheid in de muziek (zoals de opening van ‘Het Tweede Gezicht’). Ook is de productie best okay en hoor ik weinig elementen die af doen aan het geheel. Vooral de drumproductie mag er wezen – punchy snares, veel openheid in de hoge frequenties en een boomy basdrum. Ook de gitaren en vooral de bas klinken niet verkeerd. Het gitaarwerk an sich is dan weer een stuk minder. Rechttoe rechtaan gebeuk lijkt de voorkeur te hebben en dat is jammer, want juist wanneer de band zich daarvan weet te onthouden komen nummers meteen tot leven. Ook heb ik wat issues met de vocalen. De krijs van eerdergenoemde voorman Alfschijn is niet verkeerd. Het zijn zijn lage cleans waar ik echt het zuur van krijg. Hoe duister en onheilspellend je muziek ook is, wordt het sfeertje voor mij compleet verneukt wanneer er een volwassen man met een overdreven vibrato “Een kist op hun schouders / Met mijn lijk reeds grijs en blauw” zingt. Kan aan mij liggen natuurlijk.

Concluderend is deze plaat echter best de moeite waard en is er duidelijk veel tijd gestoken in hoe het allemaal ten gehore wordt gebracht. Een tip voor menig black metal fanaat, en een goeie test voor diegenen die black metal eens een kans willen geven. Hopelijk kun je voorbij de tenenkrommende cleans luisteren.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.