Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

1 mei 2019

“Ieder nummer wordt enthousiast door de zaal meegezongen en ik moet Noora complimenteren, want die weet het publiek prima mee te krijgen en aan zich te binden met haar krachtige stem en flamboyante verschijning.”

Finland is een land dat veel uitstekende melodieuze metal heeft voortgebracht, denk maar aan bands als Nightwish en Sonata Arctica. Battle Beast is bezig aan een inhaalslag om ook tot de top te gaan behoren en middels hun nieuwste album hebben ze een grote stap richting die locatie gemaakt. Via een Europese tour, die ook via Leiden loopt, proberen ze hun daden nog meer kracht bij te zetten en in hun kielzog kwam een andere talentvolle band mee uit Finland, Arion. Laten we maar even polshoogte nemen of die Finnen er inderdaad iets van kunnen live.

Tekst: Berto Huizinga

Arion is een stadsgenoot van Battle Beast. Via het management van Nightwish is de band aan een contract gekomen en ze hebben onlangs hun tweede plaat ‘Life Is Not Beautiful’ uitgebracht. Muzikaal staat de band als een huis en ze overtuigen met een set die voornamelijk bestaat uit nummers van het genoemde tweede album, met als uitzondering één nummer van het debuut ‘You Are My Melody’. Vol zelfvertrouwen staat de band op het podium en grossieren de leden in de standaard metal poses. Dat de band zelfvertrouwen heeft is natuurlijk alleen maar goed, maar het valt wel op dat ze zich zelf wel erg graag zien staan op het podium. De muziek zelf is goed genoeg om het publiek voor je te winnen, nu nog een overtuigende podium presentatie zonder gekunstelde maniertjes.

Battle Beast is inmiddels een gevestigde naam in de metalscene en met het recente ‘No More Hollywood Endings’ hebben ze weer een knaller toegevoegd aan hun oeuvre. Maar liefst acht nummers laten ze horen van dit nieuwe album, direct al beginnend met ‘Unbroken’. Met zangeres Noora heeft de band sinds 2012 een meer commerciële weg ingeslagen en ik moet zeggen dat dit live heel goed werkt. Ieder nummer wordt enthousiast door de zaal meegezongen en ik moet Noora complimenteren, want die weet het publiek prima mee te krijgen en aan zich te binden met haar krachtige stem en flamboyante verschijning. Ook de bassist doet mee aan de communicatie met het publiek, en hoewel het soms een beetje flauw wordt (Finnen die wodka achter overslaan, duh) is het wel enorm onderhoudend wat de band laat horen. Muzikaal is er niets op aan te merken en de meezingers rijgen zich aaneen, waaronder ook ‘Familiar Hell’ en ‘King For A Day’ van het vorige album ‘Bringer Of Pain’. Battle Beast is in korte tijd uitgegroeid tot een geoliede machine die momenteel aan het oogsten is wat ze de afgelopen jaren, na het winnen van de Wacken Open Air Band Contest hebben gezaaid. Alle eer voor deze band die met dit uitstekende optreden weer extra zieltjes voor zich heeft gewonnen.

Bekijk de gehele Battle Beast show op deze locatie.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.