Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Alunah – Violet Hour
Heavy Psych Sounds
Release datum: 11 oktober 2019
Tekst: Vera Matthijssens – 10 oktober 2019
“Een nieuw tijdperk voor Alunah dat erg geslaagd van start gaat met dit vijfde album ‘Violet Hour’! Dit is doomy hardrock met pit!”
8.3/10

Alunah kondigt het nieuwe album ‘Violet Hour’ aan als de start van een nieuw hoofdstuk in de band. Zeg dat wel. Na vier zeer sterke albums vol doomy hardrock – de band komt uit Birmingham, net als Black Sabbath – waren we al heel verwonderd dat zangeres Sophie Day op de EP ‘Amber & Gold’ (2018) niet meer van de partij bleek te zijn. Nu blijkt ook haar echtgenoot David Day de band te hebben verlaten en dat terwijl zij toch altijd als de spil van de band beschouwd werden. Grote veranderingen in de Engelse band dus, maar gelukkig is men nu rond met de vervangingen. Siân Greenaway bleek op de EP al een puike zangeres en de nieuwe gitarist is niemand minder dan Dean Ashton, tevens bassist in Diamond Head.

Begin dit jaar brak een creatieve en positieve periode aan voor Alunah en de nieuwe tracks op ‘Violet Hour’ zijn het resultaat. Een tournee met The Obsessed en een concert op het prestigieuze Damnation Festival dit jaar waren het startsein voor dit nieuwe begin. Er is gelukkig niet veel getornd aan het vrij toegankelijke geluid van het viertal. Ze creëren een aangename vintage sound met laag gestemde gitaren en beheerste zang van Siân. De single ‘Trapped & Bound’ is een uptempo aftrap met vette gitaarsolo. ‘Dance Of Deceit’ is een goed voorbeeld van hoe doom toch heel aanstekelijk kan zijn, terwijl de tweede single ‘Hunt’ wat trager en slepend is. ‘Hypnotised’ blijft wat op de vlakte, maar kent wel een stomend einde. De vervormde zang van het titelnummer wordt weer prima ondersteund door een vurige gitaarsolo. Dit is doom met pit. De twee laatste songs zijn wat langer. Het hoger gezongen ‘Velvet’ bevat een prachtige bluesy solo en de plechtig gezongen afsluiter ‘Lake Of Fire’ wordt aangezet met Hammondorgel. Een nieuw tijdperk voor Alunah dat erg geslaagd van start gaat met dit vijfde album ‘Violet Hour’!

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.