Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Alter Bridge – Walk The Sky 2.0 (EP)
Napalm Records
Release datum: 06 november 2020
“Voor de diehardfans als troost zolang men niet kan optreden en in afwachting van een volgend album. Het blijft prima muziek.”
8.5/10
Vera Matthijssens I 02 november 2020

Meer dan vijftien jaar is het Amerikaanse Alter Bridge al een groot succes. De alternatieve rock/metal van het viertal, bestaande uit zanger/gitarist Myles Kennedy, gitarist/zanger Mark Tremonti, bassist Brian Marshall en drummer Scott Phillips, slaat aan bij een breed publiek dat zowel uit rockfans als metalen aanhangers bestaat.

 In de herfst van 2019 bracht men het uitstekende zesde studioalbum ‘Walk The Sky’ uit, maar helaas werden ook zij getroffen door de coronapandemie en moesten ze het touren voor dat album noodgedwongen staken in de lente van 2020. Om het contact met de diehardfans te onderhouden komt er nu de EP ‘Walk The Sky 2.0’ uit, met het nieuwe nummer ‘Last Rites’ dat geschreven werd in quarantaine en zes songs live. De opnamen van ‘Wouldn’t You Rather’, ‘Pay No Mind’, het stevige ‘Native Son’, ‘Godspeed’, ‘In The Deep’ en het kalme ‘Dying Light’ gebeurden tijdens de recentste Amerikaanse tournee. Niet alleen op cd verschijnt dit, maar ook op gekleurd vinyl en er is zelfs een speciale editie met ook het originele album in een 2CD box. Voor de diehardfans als troost zolang men niet kan optreden en in afwachting van een volgend album. Het blijft prima muziek.