Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Alter Bridge – Walk The Sky
Napalm Records
Release datum: 18 oktober 2019
Tekst: Vera Matthijssens – 21 oktober 2019
“Met de toevoeging van summiere nieuwe elementen weet Alter Bridge met ‘Walk The Sky’ een rijk geschakeerd album te bieden dat elke muziekliefhebber van doorleefde rock ook een aangenaam vertrouwd gevoel zal geven.”
9/10

In meer dan vijftien jaar intensieve activiteit heeft Alter Bridge zich wereldwijd populair gemaakt bij zowel liefhebbers van hardrock, pure metalfans als aanhangers van post grunge. De unieke sound van de Amerikaanse band – met wereldzanger Myles Kennedy en gitaargenie Mark Tremonti als boegbeelden – wordt op het zesde studioalbum ‘Walk The Sky’ nog meer geperfectioneerd door deze jarenlange ervaring. Geruggensteund door de ritmesectie, bestaande uit bassist Brian Marshall en drummer Scott Phillips, creëerden ze maar liefst veertien nieuwe, compacte songs met producer Michael ‘Elvis’ Baskette voor de opvolger van ‘The Last Hero’ (2016).

Het atmosferische, maar bezwerende ‘One Life’ is een sensitieve start, waarna de heavy gitaren losbarsten in de vertouwde sound van ‘Wouldn’t You Rather’. Deze single is samen met het licht dramatische ‘Take The Crown’ en het energieke ‘Pay No Mind’ al voor de leeuwen gegooid als smaakmakers. Maar er valt nog veel meer te melden over dit nieuwe werkstuk van deze heren. Zo opent ‘Godspeed’ de deur naar smaakvolle toevoeging van jaren tachtig toetsen, maar dit wordt op zulk een kundige manier gedaan dat het nog op en top als Alter Bridge klinkt. Ook het sluipende ‘Indoctrination’ laat een nieuwe avontuurlijke sound horen met zware, laaggestemde gitaren die wat industrial aandoen en oosterse klanken. We horen echo’s van U2 en Bowie. Het album vertoont sporen van de zoektocht naar innerlijke vrede in de teksten, maar kent toch uiteindelijk een opbeurend timbre. Dit horen we in ‘The Bitter End’ (hoe paradoxaal dit ook mag lijken met zo’n titel) en ‘Clear Horizon’. Het door Mark gezongen ‘Forever Falling’ houdt een stevig tempo aan, terwijl we in het bedachtzame ‘Walking On The Sky’ enige gelijkenissen met Stone Temple Pilots horen. De grande finale bestaat uit het epische, prachtige ‘Dying Light’ dat verlichting lijkt te brengen na het gevecht tegen je demonen.

Met de toevoeging van summiere nieuwe elementen weet Alter Bridge met ‘Walk The Sky’ een rijk geschakeerd album te bieden dat elke muziekliefhebber van doorleefde rock ook een aangenaam vertrouwd gevoel zal geven.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.