Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Megaton Sword – Niralet
Dying Victims Productions
Release datum: 08 november 2019
Tekst: Henk Biesterveld – 21 oktober 2019
“Gelukkig zijn de vijf tracks op dit eerste wapenfeit van deze band een stuk beter en origineler dan de namen van de participanten.”
7.5/10

Wanneer een band leden in huis heeft met namen als Uzzy Unchained (zang), Chris The Axe (gitaar, juist), Simon The Sorcerer (bas) en Dan Thundersteel (yep, drums) kan ik meestal een kleine grimas niet onderdrukken. Zie daar Megaton Sword dus dames en heren. Gelukkig zijn de vijf tracks op dit eerste wapenfeit van deze band een stuk beter en origineler dan de namen van de participanten.

‘Vulva Of The Nightfall’ opent met een akoestisch intro om daarna over te gaan in een doom-metal achtige track met tegendraadse ritmes en prima gitaar werk. Zanger Uzzy heeft een apart nasaal stemgeluid maar past prima binnen de bijzondere metal van dit viertal. ‘Pristine War’ is vervolgens een wat meer rechttoe rechtaan track met ook weer prima gitaar werk. ‘Born Beneath The Sword’ balanceert weer op het randje van doom en heavy metal. Met de laatste twee tracks wordt hetzelfde recept nog eens prima uitgevoerd. ‘For Glory’ als pure uptempo heavy metal track en ‘Realms To Conquer’ bevindt zich weer in het doom spectrum van de band. Prima debuut van deze Zwitsers. Ik ben benieuwd hoe een volgend compleet album uitpakt.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.