Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

ALCATRAZ-festival: "laat je leren jas thuis tijdens hittegolf"

11-08-2022

KORTRIJK – Het wordt heet op het Alcatraz-festival dit weekend. Met temperaturen vlot boven de 30 graden, ziet de organisatie zich genoodzaakt om enkele extra maatregelen te nemen. “Op de heetste momenten van de dag zullen we flesjes water uitdelen en het is uitzonderlijk ook toegestaan om water mee te nemen van de camping naar de festivalweide”, zegt woordvoerder Bernard De Riemacker. Dat meldt de Vlaamse nieuwssite GVA. Het festival vindt plaats van 12 tot en met 14 augustus, die dagen worden temperaturen voorspeld van 33 à 34 graden.

 “Kraantjeswater tot op het festivalterrein laten komen bleek geen goed idee omwille van mogelijk bacteriegroei in de leidingen”, zegt woordvoerder Bernard De Riemacker.

“Daarom zullen we flesjes water uitdelen op enkele vaste punten op de weide. We voorzien in standjes met zonnecrème en raden de bezoekers aan om van tijd tot tijd een optreden mee te pikken bij één van de drie overdekte podia, of even in de El Presidio bar of onder de shelter te gaan zitten. Op de camping plaatsen we ook vier extra schaduwtenten.”

Dagrecords nu al verbroken

“De hulpdiensten zullen extra alert zijn, maar we doen ook een beroep op de warme metalcommunity om voor elkaar te zorgen en mensen die in de zon in slaap gevallen zijn even wakker te maken. We vragen ook om op te letten met alcohol en lichte kledij te dragen, liefst geen zwart, maar het blijft metal natuurlijk. De meeste hebben waarschijnlijk geen witte T-shirt in huis”, zegt Bernard lachend. “Al laat je die leren jas toch echt beter thuis.”

De hittegolf houdt de metalfans duidelijk niet tegen: de teller staat al op meer dan 32.000 verkochte tickets. “We hebben liever dit dan stortregen”, besluit Bernard. “Op zaterdag en zondag zijn de dagrecords al verbroken. Het belooft een topeditie te worden. Donderdag om 17.30 uur gaat de weide open en wordt het festival in gang getrapt door Kortrijk Drumt.”

Officiële verklaring van Alcatraz:

Alcatraz 2022: Hittegolf

De weersvoorspellingen wijzen op een hittegolf tijdens het festivalweekend op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 augustus. Er worden temperaturen, op het warmste ogenblik van de dag, boven 30 graden Celcius voorspeld.

Het is raadzaam om:

  • Lichte kledij te dragen (opgelet van zwarte kledij, jassen, metal-jacket en accessoires)
  • Hoofdbescherming te dragen (petje, lichte muts, bandana …)
  • Voldoende water te drinken (op voorhand en tijdens het festival: er wordt tijdens de warmste uren gratis water aangeboden, opgelet: water uit de normale sanitaire voorzieningen is niet drinkbaar!)
  • In te smeren tegen zonnebrand (op voorhand en tijdens het festival: er worden standjes met zonnecrème voorzien)
  • Met regelmaat de schaduw op te zoeken (tijdens het festival: in de grote shelter, de 3 indoor-stages en El Presidio bar voldoen ruim aan die mogelijkheid, op de camping zijn er 4 grote tenten beschikbaar)
  • Op te letten met alcoholische dranken (werken uitdroging van het lichaam in de hand)

Het is bovendien uitzonderlijk toegelaten om in een kleine rugzak bijkomend water te voorzien. Dit betreft enkel water en zal aan de ingang gecontroleerd worden.

Voor het festival zijn nog kaarten beschikbaar. Verspreid over 3 dagen, verschijnen dit jaar op Alcatraz onder meer Accept, Behemoth, Napalm Death, Venom Inc (special 40th anniversary show of ‘Black Metal’ album), The Darkness, Vandenberg, Cannibal Corpse, Cattle Decapitation, Butcher Babies, Stöner, Benediction en vele anderen. 

Social media: