Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Accept – Too Mean To Die
Nuclear Blast
Release datum: 29 januari 2021
“Deze tien bad-ass anthems laten horen dat Accept nog altijd in de eredivisie van de metal meedraait en dat ze echt “too mean to die” zijn.”
8.5/10
Jori van de Worp I 05 januari 2021

Op naar een nieuw metaljaar, en hoe kan je dat nou beter beginnen dan met een nieuw album van een van de grootste bands in het genre ooit? Accept hoef ik aan niemand te introduceren, en met dit zestiende studio-album en het vijfde sinds de comeback laat de band de wereld weten nog altijd springlevend te zijn. Zoals ze met de titel van het album willen aangeven zijn ze nog lang niet van plan hun band te begraven! Een paar maanden geleden had ik de eer om alvast wat nummers te mogen beluisteren en hierover van gedachten te wisselen met Wolf. Nu is er dan het volledige album en het is dus de hoogste tijd om te gaan luisteren wat de Duitse giganten ervan gemaakt hebben!

Met ‘Zombie Apocalypse’ wordt het album afgetrapt met een sneer richting het versmelten van steeds meer mensen met hun telefoon. De herkenbare schelle schreeuw van Mark met een ijzersterke Riff van Wolf laten vanaf de eerste tellen geen twijfel bestaan over welke band we hier mee van doen hebben. Het daaropvolgende titelnummer wordt gedreven door een stevige dubbelbasritme en ligt echt richting het recente werk van Accept als op ‘Blind Rage’. Hierna is het tijd voor de oldschool touch met ‘Overnight Sensation’ en ook ‘Sucks To Be You’ wat we later terugvinden valt in die categorie, dit is hét recept voor alle fans van albums als ‘Restless And Wild’. In mijn interview met Wolf had ik ‘The Undertaker’ er al uitgelicht als het meest atypische Accept nummer ooit, bekijk vooral die videoclip! Een van de hoogtepunten vinden we op de mid-tempo ‘The Best Is Yet To Come’. De sound van albums als ‘Stalingrad’ en ‘Blood Of The Nations’ wordt aangehaald op ‘How Do We Sleep’. Hoewel een Accept album gewoon een Accept album is en natuurlijk ook hoort te zijn, waagt de band zich toch nog een halve teen buiten de comfort-zone met afsluiter ‘Samson And Delilah’, wat een ietwat Oosterse twist in het bekende geluid brengt.

Sinds het comeback album ‘Blood Of The Nations’ zit Accept flink in de lift en die opwaartse beweging wordt met dit nieuwe album overtuigend doorgetrokken. Deze tien bad-ass anthems laten horen dat Accept nog altijd in de eredivisie van de metal meedraait en dat ze echt “too mean to die” zijn. Eersteklas Teutoonse metal uit de handen van de band die het genre heeft uitgevonden, aanschaffen dus!