Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Fireforce – Rage Of War
Rock Of Angels Records
Release datum: 15 januari 2021
“Het is pas bij ‘Firepanzer’ dat de boel echt goed gaat blazen. Matt laat hier horen ook een aardige Primal Fear imitatie aan te kunnen, vijf minuten puur genieten op standje elf uit tien!”
8/10
Jori van de Worp I 05 januari 2021

Met inmiddels het vierde album bewijst het Belgische FireForce een betrouwbaar baken voor oerdegelijke heavy metal in de lage landen te zijn. Eenieder die de facebookpagina van de band in de gaten heeft gehouden weet sinds 31 december dat dit een band is die muziek speelt met ballen, op dit album is dat dan ook voluit te horen. Ondanks een waslijst aan bezettingswisselingen weet FireForce te overtuigen met dit nieuwste wapenfeit, ‘Rage Of War’.

Alles bij elkaar vinden we op de nieuwe plaat een klein uurtje verse metal volgens traditioneel recept. Dat betekent volop invloeden van bands als Iron Maiden, Judas Priest en Accept, en door de strijdlustige thema’s ook Manowar en Sabaton. Vergeleken met vorige albums is het vooral de nieuwe zanger/gitarist die hier het verschil maakt. Matt Asselberghs (ook gitaar bij Nightmare) wijkt af van het schellere Kai Hansen (Gamma Ray) ende Rolf (Running Wild) geluid van zijn voorganger, en door zijn duisterder timbre neigt hij meer naar bijvoorbeeld Tarek van Majesty of Rick Altzi van Masterplan. Muzikaal verandert er gelukkig weinig aan wat FireForce ons levert, en we kunnen de nekspieren dus weer lekker aan het werk zetten. De titelsong opent direct al vol vuur, ‘Ram It’ gooit ook goed de beuk erin, maar het is pas bij ‘Firepanzer’ dat de boel echt goed gaat blazen. Matt laat hier horen ook een aardige Primal Fear imitatie aan te kunnen, vijf minuten puur genieten op standje elf uit tien! We krijgen met ‘Forever In Time’ ook een naar ballad neigende compositie te horen. Ondanks dat het laagje Sabaton in deze compositie wel erg dik gesmeerd is, ligt ook dit stuk lekker in het oor.

Een nieuwe line-up voor deze Belgische metal warriors heeft het vuur gelukkig niet gedoofd, ook deze mannen zijn zonder twijfel “born to play metal”. ‘Rage Of War’ is weer een mooie toevoeging aan het true heavy metal oeuvre van de Belgische band. Steun de lokale scene en gun jezelf tegelijk een verlaat kerstcadeautje, kopen dus die plaat!