Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Acârash – Descend To Purity
Dark Essence Records
Release datum: 29 mei 2020
“Acârash volgt de tradities van occulte metal en hardrock en weet dit op vernuftige wijze te combineren met kille black metal. Genieten geblazen dus.”
8/10
Koen de Waele I 17 mei 2020

Twee jaar na het debuut ‘In Chaos Becrowned’ staat Acârash er terug met een nieuw album. De band beweegt zich in occulte hardrock, maar naar Noorse traditie is die stevig verweven met het exportproduct van Noorwegen bij uitstek. Namelijk black metal in zijn meest kille en rauwe vorm. De trage en medium snelle ritmische drums hebben wat weg van Satyricon tijdens hun Now ‘Diabolical’ periode. Denk daar dan Black Sabbath bij en je komt bij Acârash uit.

Opener ‘Descend To Purity’ start eerder traag en dreigend. Beschouw dat nummer als een aarzelende toenaderingspoging. Pas vanaf het tweede nummer ‘Satanic Obsession’ hoor je zo appetijtelijk ritme dat de luisteraar bij het nekvel grijpt en doet bewegen. Opvolger ‘Desecrate. Liberate.’ is nog zo een topper. Tussen de rauw gezongen ijzige coupletten is een bezwerende stem vermengd. Dat logge en lome van Black Sabbath met een black metal kantje zorgt voor een naargeestige maar toch aantrekkelijke sfeer. ‘Goat, Skull, Ritual Fire’ is een fractie sneller maar bevindt zich nog helemaal in dezelfde sfeer. Acârash volgt de tradities van occulte metal en hardrock en weet dit op vernuftige wijze te combineren met kille black metal. Genieten geblazen dus.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.