Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Bokassa – All Out Of Dreams
Indie Recordings
Release datum: 16 februari 2024
Nu blijven ze op twee gedachten hinken wat bij mij als luisteraar niet goed werkt
7.8/10
Erik Boter I 28 februari 2024

Hoewel ik het vorige Bokassa album ‘Molotov Rocktail‘ (2021) best te pruimen vond had ik toch behoorlijk moeite met de soort van tweeslachtigheid van de band: de  ene song punkig, de andere weer veel meer metal. Je kunt dat, net als de platenmaatschappij, ook ‘divers’ noemen. Maar omdat ik wel van metal hou maar een stuk minder van punk, kijk  (en luister) ik daar toch anders naar.

‘All Out Of Dreams’ zit wat dat betreft niet anders in elkaar dan zijn voorganger. Is het op opener ‘The Ending Starts Today’ nog lekkere heavy metal die de klok slaat, op het tweede nummer ‘Garden Of Heathen’ is Lou Koller (van Sick Of It All) als gast te horen en dus weet je het wel; Bokassa blijft een band met twee gezichten. Bokassa laat op hun nieuwe album meer gasten opdraven; op het nummer ‘Bradford Death Squadron’ is Red Fang’s Aaron Beam te horen.

Kwaliteit staat voorop, want de nummers zijn zonder uitzondering prima geschreven (al heeft ‘Let’s Storm The Capitol’ een wel heel zeikerig refreintje), en hebben hooks die fijn in je hoofd blijven hangen.  Qua muziek zijn het vooral de slaggitaarpartijen die indruk maken in het totaalgeluid van Tue Madsen (onder andere Meshuggah, Baby Metal). Zanger/gitarist Jørn Kaarstad gaat wel met de dag meer op Joseph Duplantier (Gojira) lijken.  Bokassa bewaart het lekkerste tot het laatst, want afsluiter ‘Crush (All Heretics)’ vind ik wel een erg lekkere headbanger met een aan Black Sabbath schatplichtige gitaarriff.

Ik zou Bokassa zelf een fijnere band vinden wanneer ze meer nummers als ‘Crush’ en ‘The Ending Starts Today’ zouden maken. Nu blijven ze op twee gedachten hinken wat bij mij als luisteraar niet goed werkt. Toch is ‘All Out Of Dreams’ een kwaliteitsproduct dat je als Bokassa-adept met je ogen dicht kunt aanschaffen. En nee, ‘Gung Ho’ is (helaas) geen Anthrax cover.