Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Prophecy Fest 2024- Balver Höhle (D)- 5 – 7 september 2024 – dag 1

“Prophecy Fest heeft de samenwerking met de plaatselijke brouwer Tobias Mohrmann verlengd en één van de twee bieren is zelfs gemaakt naar het persoonlijke recept van Markus Stock”
Sinds 2015 wordt er in het schilderachtige Sauerland een (bijna) jaarlijks feestje gehouden in de feeërieke Balver Höhle grot, genaamd Prophecy Fest. Ook dit jaar reden we begin september naar Duitsland om een aantal bands uit de Prophecy Productions stal (en enkele andere) live te beleven. Het gezellige festival heeft een gemoedelijke sfeer en het aanbod van bands is uniek te noemen. Op donderdag is er traditiegetrouw een welkomstdrink bij het genieten van (semi) akoestische muziek.
8 oktober 2024 I Tekst & fotografie: Vera Matthijssens

Het weer is altijd een belangrijke factor wanneer je je waagt aan een driedaags gebeuren. Ook dit jaar hebben we geluk. Het is maar liefst 28° wanneer we arriveren. Eens zo leuk om de tent op te zetten en in open lucht op diezelfde camping te genieten van de eerste avond. Het publiek heeft al plaats genomen in het lange gras en de rij voor een eerste drankje is lang. Prophecy Fest heeft de samenwerking met de plaatselijke brouwer Tobias Mohrmann verlengd en één van de twee bieren is zelfs gemaakt naar het persoonlijke recept van Markus Stock, mastermind van onder andere  Empyrium en The Vision Bleak en sinds de oprichting van het label nauw verwant met hun reilen en zeilen.

Vrîmuot en Thurnin hebben hun korte set net achter de rug wanneer we onze volle aandacht schenken aan de volgende band. Dat is Neun Welten en die zijn intussen zowat twee decennia verweven met het label. Enige nostalgie duikt op, want het was ook de eerste (toen ook akoestische) band die we in 2006 op een andere locatie zagen tijdens de viering van Prophecy’s tienjarig bestaan. Ze weten ons erg te boeien. Met keyboards, elektrische bas en cello hebben de songs alvast iets degelijks om het lijf. Een eerste zweem van gelukzaligheid is een feit.

Neun Welten - Prophecy Fest 2024

Onze verwachtingen waren sowieso hoog bij Wolcensmen. Dat is het akoestische project van ex-Winterfylleth gitarist Dan Capp die hier een bijzonder nederige en timide indruk maakt. Zo meldt hij dat die songs eigenlijk nooit bedoeld waren om live te brengen, maar hij doet het toch maar. We noteren dat hij ‘Lady Of The Depe’ gespeeld heeft (van een EP) en er komt ook een cover van Dead Can Dance voorbij, namelijk ‘Xavier’. Het is genieten van ‘s mans diepe stem en exquise gitaarspel. Zijn taak zit er echter nog niet op na deze zachtere performance. Vrijdag zal hij ook deel uitmaken van Solstice en vorig jaar was hij blijkbaar één van de sessiegitaristen (naast Markus Stock) in Gráb. Van alle stijlen thuis dus.

Wolcensmen - Prophecy Fest 2024

Thief zorgt voor een ontluisterende wending. We hadden al gemerkt dat dit heerschap drie keer zal optreden met een andere set (en stijl) dit jaar, maar zijn eerste verschijning gaat gepaard met heel wat computers, electronic beats en noise. Dit is wel een bruuske wending na al het voorgaande maar we zien wel dat sommige mensen in het publiek ervan genoten. Voor ieder wat wils dus.

Social media