Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Wolfheart – Skull Soldiers (EP)
Napalm Records
Release datum: 05 maart 2021

“Men kan dit schijfje gerust het toetje noemen na de recente full length ‘Wolves Of Karelia’ dat de winteroorlog als boeiend en pakkend hoofdthema had.”
8.3/10
Vera Matthijssens I 15 maart 2021

Nieuws van de sympathieke horde Wolfheart uit Finland die met Tuomas Saukkonen een begaafd en zeer gedreven leider heeft. Een muzikant met hoge werkethiek. Bijna een jaar na de release van Wolves Of Karelia brengt Wolfheart een EP uit, genaamd ‘Skull Soldiers’. Men kan dit schijfje (voorlopig alleen verkrijgbaar op vinyl en digitaal) gerust het toetje noemen na dit ‘Wolves Of Karelia’ dat de winteroorlog als boeiend en pakkend hoofdthema had.

Hier vinden we twee nieuwe songs die het thema van die winteroorlog 1939-1940 verder zetten. ‘Skull Soldiers’ is melodieuze death metal met energieke aanpak zoals we dit goed kennen van Wolfheart. Net als ‘Hereditary’ een strakke, snelle track waarvan de spetterende video zopas is vrijgegeven en gelanceerd als smaakmaker. De EP bevat ook twee speciale versies van gekende songs. De akoestische versie van ‘Aeon Of Cold’ – afkomstig van het album ‘Shadow World’ (2015) – wordt clean en weemoedig gezongen door bassist Lauri Silvonen. Erg mooi. Tot slot is er een live versie van ‘Reaper’, de single van het meest recente album, in een versie van de live stream die uitgezonden werd begin 2020. Een juweeltje voor diehardfans en verzamelaars in afwachting van een volgend album.