Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Within Temptation – Bleed Out
Force Music Recordings
Release datum: 20 oktober 2023
“De heavy en bij tijd en wijlen duister klinkende muziek wordt moeiteloos gecombineerd met erg toegangelijke, soms zelf wat poppy aandoende refreinen en dat levert een ronduit schitterend resultaat op.”
8.5/10
Sjak Roks I 8 november 2023

 

Review NL:

We hebben er ruim vier jaar op moeten wachten, maar met ‘Bleed Out’ levert onze vaderlandse symfonische metal trots Within Temptation dan eindelijk de opvolger van het in 2019 verschenen ‘Resist’ af. En het dient te worden gezegd dat deze nieuwe plaat het lange wachten meer dan waard is geweest. Muzikaal klinkt de band sterker dan ooit en ook tekstueel hebben ze het nodige te melden middels de elf nummers die er op ‘Bleed Out’ te vinden zijn. Daar waar de band op ‘Resist’ al de nodige maatschappijkritische teksten wist af te leveren, gaat men op ‘Bleed Out’ nog een stukje verder en worden een aantal zeer actuele themas onder de loep genomen. Eenieder wordt dan ook van harte uitgenodigd om dit eens rustig tot zich te laten komen tijdens het beluisteren van het nieuwe materiaal. Laten we ons hier maar beperken tot het muzikale gedeelte, want daar valt ook al genoeg over te zeggen.

Within Temptation is altijd al erg sterk geweest in het schrijven van aanstekelijke melodielijnen en dat hebben ze op ‘Bleed Out’ alleen maar verder geperfectioneerd. De heavy en bij tijd en wijlen duister klinkende muziek wordt moeiteloos gecombineerd met erg toegangelijke, soms zelf wat poppy aandoende refreinen en dat levert een ronduit schitterend resultaat op. Muzikaal wordt alles erg sterk neergezet, maar het is met name zangeres Sharon den Adel die op deze plaat echt excelleert en boven zich uitstijgt. De frontvrouwe klinkt beter en vooral krachtiger als ooit te voren en dat zorgt er voor dat prima nummers zoals ‘Bleed Out’, ‘Wireless’ en het erg melodieuze ‘Unbroken’ naar een nog hoger niveau getild worden. In het verleden heeft men regelmatig samengewerkt met andere artiesten en die “traditie” is op ‘Bleed Out’ doorgetrokken, want in ‘Shed My Skin’ is de Duitse metalcore band Annisokay te horen. Dat is echter dit keer het enige samenwerkingsverband dat Within Temptation is aangegaan en die keuze is zeker te billijken, daar de eigen uitvoeringen van het aanwezige song materiaal geen extra toevoegingen benodigen. Within Temptation komt op ‘Bleed Out’ verrassend fris en sterk voor de dag en bewijst andermaal tot de absolute top van de internationale symfonische metal scene te behoren. ‘Bleed Out’ behoort zonder meer tot de beste platen die er dit jaar uitgekomen zijn en is dan ook verplichte aanschaf voor iedere headbanger die zichzelf een beetje serieus neemt!