Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Withering Surface – Meet Your Maker
Mighty Music
Release datum: 19 juni 2020
“Het is aangenaam luisteren naar deze melodeath uit Denemarken en dus hopen we dat Withering Surface het niet bij dit comebackalbum gaat laten en terug de smaak te pakken heeft voor meerdere albums.”
8.2/10
Vera Matthijssens I 08 juni 2020

Met Withering Surface worden we herinnerd aan de hoogdagen van de Gothenburg sound, toen bands als Dark Tranquillity, In Flames en At The Gates doorbraken met melodieuze death metal. In Denemarken werd toen Withering Surface opgericht en met vier albums oogstten ze behoorlijk wat succes, vooraleer begin 2005 de handdoek in de ring te gooien.

Maar nu zijn ze terug, met drie originele leden en het album ‘Meet Your Maker’. De band heeft niet de pretentie om nu ineens als een moderne band te klinken en dat is juist hun sterkte. De spetterende mix en mastering door Jacob Hansen is de kroon op het werk en Niklas Sundin (ex-Dark Tranquillity) zorgde voor het artwork. Met het epische titelnummer, het ronkende ‘Raised Right’ en het agressieve ‘Alone’ zit het al snor en genieten we uitgebreid van het aanstekelijke gitaarwerk en de rasperige, zelfs licht thrashy zang van Michael H. Andersen. De band houdt er flink de vaart in met songs die voorzien zijn van sterke refreinen. Zelfs de ballade ‘I’ll Soon Be Gone’ – waarin Andersen een duet zingt met zijn dochter – is op het einde gekruid met vurig gitaarwerk. Het is aangenaam luisteren naar deze melodeath uit Denemarken en dus hopen we dat Withering Surface het niet bij dit comebackalbum gaat laten en terug de smaak te pakken heeft voor meerdere albums.