Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Voltage – It’s About Time
Self Released
Release datum: 01 mei 2020
“Voltage gaat volgens mij een blijvertje worden die live denk ik ook overtuigend uit de hoek komt.”
7.7/10
Wim Rueter I 27 april 2020

“Met ‘It’s About Time’ keer ik terug naar de oorsprong” volgens bandleider, zanger en gitarist Dave Vermeulen. Na beluisteren van dit album kan ik hem alleen maar gelijk geven. Na eerdere goede ervaringen met het grotendeels samen live in de studio spelen, werd besloten dit album ook op deze wijze tot stand te laten komen. Tuurlijk is er hier en daar vast een overdubje te bespeuren, maar de basis is live ingespeeld. En, voor ik het vergeet, die oorsprong waar ik het eerder over had is bluesrock.

Met de toevoeging van een nieuwe bassist Kai Liebrand en gitarist Ruard Sanders heeft de band vers bloed en een kwaliteitsinjectie toegediend gekregen. Nu zal ik de laatste zijn om mijzelf een kenner of groot liefhebber te noemen van bluesrock, maar Voltage laat met dit derde album horen dit genre bovengemiddeld te beheersen. De productie (door de band zelf en Gabriel Peeters) draagt zeker bij hieraan. Deze plaat klinkt echt top, heerlijk dynamisch en sfeervol. Binnen het genre weet de band ook voldoende variatie aan te brengen, zo is ‘One More High To Survive A Low’ een heerlijk vlot nummer met goede herkenbare elementen en het titelnummer ‘It’s About Time’ weer een meer slepend nummer. Alles gedragen door de zang van Dave Vermeulen die als een handschoen past bij deze vorm van Rock. Voltage gaat volgens mij een blijvertje worden die live denk ik ook overtuigend uit de hoek komt. Voltage bewijst dat er in Nederland ook cowboys leven!