Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Velvets – Velvets
The Sign Records
Release datum: 24 september 2021
“Waar dit precies in zit, kan ik geen vinger op leggen; het is heel erg pakkend, kan bij vlagen mierzoet of glad en netjes klinken, maar lijkt onbevangen hobbyisme van gepassioneerde vakmensen en komt niet over als doordacht commercieel over-geproduceerd.”
8/10
Cor Schilstra  I 27 september 2021

Er bestaan heel veel bands genaamd Velvets, maar deze tweemans-formatie komt uit Finland. Velvets is een (uit de hand gelopen?) hobby project van Sami en Sakke, die ook deel uitmaken van de rockformatie Rokets (ook een erg fijn bandje trouwens zoals in het terloopse verkenningsrondje is gebleken). De twee mannen schenen nog tijd over te hebben, wat ze naar mijn mening erg nuttig besteedt hebben. Dit is melodieuze rock, die je bijna geen hardrock mag noemen. De ‘Knuffelrock’ cd’s komen aardig in de buurt. De referentiekaders lopen van Thin Lizzy tot Georgia Satellites en van alles er tussenin. De gelikte combinatie van rock, blues, boogie, country en vleugje teenybobber komt wel heel lekker uit de verf.

Vaak kan ik een behoorlijk poppy/commerciële sound niet optimaal waarderen, door het gemis van scherpe randjes en overtuiging, maar in dit geval gaat het er allemaal in als koek; waarschijnlijk is het spontane van dit hobby project toch echt hoorbaar. Waar dit precies in zit, kan ik geen vinger op leggen; het is heel erg pakkend, kan bij vlagen mierzoet of glad en netjes klinken, maar lijkt onbevangen hobbyisme van gepassioneerde vakmensen en komt niet over als doordacht commercieel over-geproduceerd. Heerlijk voor een relaxed autoritje of bij het kampvuur. Enkele luistertips: ‘Never Let You Go’ door het toch wel erg lekkere gitaarwerk en ‘Light Of The Night’ door de heerlijke Thin Lizzy groove (je zingt bijna “when I passed you in the doorway” in plaats van “I saw you in a cold rain”). Ik ben wel erg benieuwd of ze dit ook live willen gaan uitvoeren, en hoe, en met wie ze dit dan willen doen. Hoe dan ook zeker een plaatje dat je onder veel omstandigheden lekker kan opzetten.