Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Uzziel – This Fear
Darkspace Music
Release datum: 08 november 2019
Tekst: Bart Meijer – 04 februari 2020
“Dat mag de pret echter niet drukken, want muzikaal zit het album prima in elkaar.”
7.5/10

Het tweede album van Uzziel kwam eind vorig jaar uit en het lijkt erop alsof de band bij het besluiten van de koers hiervan dacht: “We willen gewoon een stevige pot metal maken!” En dat hebben ze vervolgens gedaan. Het geluid op ‘This Fear’ komt dan ook vooral spontaan en niet geforceerd over.

Voor een band die zichzelf onder de thrash-vlag schaart is Uzziel opvallend melodieus en stevenen ze hard af richting de heavy en power metal. Dit is vooral toe te wijden aan de dubbele gitaren en de vele solo’s die door de muziek heen gesponnen zijn, waardoor er soms Maiden-achtige taferelen door de speakers schallen. De muziek stoomt aan één stuk door en dit, plus de boze vocalen (die hier en daar doen denken aan die van Gorefest!), geven de luisteraar het gevoel overreden te worden door een goederentrein. Het enige dat aan dit volle gevoel afdoet is de samenzang, die niet echt heel helder is en hier en daar wat magertjes klinkt. Dat mag de pret echter niet drukken, want muzikaal zit het album prima in elkaar.

‘This Fear’ is een stoere plaat die in al zijn stevigheid gevoelige thema’s als eenzaamheid, het einde en doorgaan op eigen kracht behandelt. Het is niet bijster vernieuwend maar klinkt toch fris en gedreven. Als deze heren met dit enthousiasme doorgaan dan kunnen we nog mooie dingen van ze verwachten.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.