Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Mastemey – Obraz Pozorny
Defense Records
Release datum: 24 juni 2019
Tekst: Koen de Waele – 04 februari 2020
“Het nadeel is dat het wat moeilijk wordt om deze band in een juist genre te gieten of er een doelgroep aan te laten toetsen. Het voordeel is dat het niet snel gaat vervelen en getuigt van een band met ballen aan hun lijf.”
8/10

Heel leuk om eens een album thuis te krijgen in een onbegrijpelijke taal van een band waar je nog nooit van gehoord hebt en zonder iets van biografie erbij. Gelukkig is het toch al 2020 en kan niets of niemand zich nog verstoppen voor het internet. Wat soort muziek je krijgt, is alleszins aan het artwork niet te zien. Een modern schilderij van een soort baardman in maatpak met op de achtergrond een verlichte stad. De band blijkt afkomstig te zijn uit Krakau. U weet wel, die fantastisch mooie historische stad in Polen. En het voor ons onbegrijpelijke taaltje is Pools. Maar geen paniek. Spelen kunnen deze gasten wel.

‘Obraz Pozorny’ is hun tweede album en betekent zoiets als schijnbeeld. Modern thrash met crossover. Het verspreidt een grote dosis flow en energie en er is heel wat afwisseling voorzien. De zangpartijen wordt geregeld bijgestaan door meerstemmige refreinen. Soms helt die wat over naar rappende zang en is die crossover nog dichterbij. Iets als ‘Nasz Upadly’ kan ons echt wel een plezier doen om naar te luisteren. En dan krijg je nog heel wat anders te horen ook. Het ene nummer blijft meer in de alternatieve en nu-metal sfeer hangen. Dan krijg je ineens avant garde pop/rock te horen en in afsluiter ‘Cyfrowi’ zelfs een soort jazz. Het nadeel is dat het wat moeilijk wordt om deze band in een juist genre te gieten of er een doelgroep aan te laten toetsen. Het voordeel is dat het niet snel gaat vervelen en getuigt van een band met ballen aan hun lijf.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.