Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Trishula – Time Waits For No Man
AOR Heaven
Release datum: 28 september 2020
“Concluderend is ‘Time Waits For No Man’ zeker een album is dat zijn momenten kent.”
7.4/10
Wim Rueter I 13 september 2020

De Engelse gitarist Neil Fraser heeft zijn sporen in het melodieuze rock circuit wel verdiend. De man werkte tijdens zijn carrière samen met of zat in bands als Ten, Rage Of Angels en Tony Mills. Vorig jaar bracht hij onder de naam Trishula (een goddelijk symbool uit het Hindoeïsme) het debuut ‘Scared To Breathe’ uit. Het debuut haalde zelfs een aantal jaarlijsten van redacteuren van het AOR tijdschrift Fireworks. Snel was het al duidelijk voor Fraser dat hij niet lang wilde en ging wachten met een opvolger. Hij houdt woord en komt een kleine anderhalf jaar later al met ‘Time Waits For No Man’.

Als zanger heeft Fraser zijn handen op Jason Morgan weten te leggen. Geen slechte keuze blijkt al snel. Jason Morgan beschikt over een natuurlijk en sterk stemgeluid die de nummers met gemak ‘draagt’. Mooi voorbeeld is het sterke ‘I Want It All’. De toetsen worden verzorgd door vriend en Magnum toetsenist Rick Benton. Drummer Neil Ogden is mogelijk bekend als drummer van Demon. Van de tien composities springen het eerder genoemde ‘I Want It All’ en ‘Hear No Evil’ eruit. Niet toevallig zijn deze twee nummers iets meer uptempo. Het merendeel van de andere nummers is voornamelijk mid tempo en niet altijd even spannend genoeg om de aandacht er constant bij te houden. Naast deze twee nummers zijn de prima productie en de zangprestatie van Jason Morgan de grote pluspunten van ‘Time Waits For No Man’, maar ook ‘The Border’ verdient wel een vermelding, mede doordat Jason Morgan in dit nummer misschien wel het meest boven zichzelf uit stijgt. Al moet gezegd worden dat Fraser hier en daar ook wel een lekkere solo ten beste geeft.

Concluderend is ‘Time Waits For No Man’ zeker een album is dat zijn momenten kent, maar het contrast tussen sterk en boeiend materiaal ten opzichte van voorspelbaar en ietwat saai is mijn inziens even te groot. Misschien voor album nummer drie even wat meer tijd nemen?