Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Trick Or Treat – Creepy Symphonies
Scarlet Records
Release datum: 1 april 2022
“Dit is een werkje waar geen enkele fan van vrolijke power metal omheen kan. Dus luister jij graag naar bands als Freedom Call, Majestica of Gloryhammer, dan is dit jouw album van de maand!”
8.8/10
Jori van de Worp  I 18 maart 2022

Bands die de metal niet altijd even serieus en grimmig nemen zijn er tegenwoordig ten overvloede, zeker in de power metal scene is een klein beetje gimmick, een tintje parodie of een vleugje Monty Python nu eenmaal de trend. In dat rijtje heeft Trick Or Treat altijd een bijzonder plaatsje in mijn metal heart gehad. De Italianen weten namelijk een iets breder palet uit hun hoge hoeden te toveren dan gebruikelijk is bij bands waarbij wat te lachen valt. ‘Creepy Symphonies’ is alweer het zevende album van de groep en is de opvolger van het Manga-gestijlde Legend Of The XII Saints. Waar dit een conceptalbum was met doorlopende verhaallijn, bestaat ‘Creepy Symphonies’ weer uit een tiental onderling losstaande songs, met alle elementen die deze band zo bijzonder maakt. Fans, loopt u alvast warm!

Het introotje ‘Trick Or Treat’ zet alvast de toon, met een koortje wat dreigt een mes in onze koppen te steken en ons bloed te drinken als we ze geen snoep geven voor halloween. Dat feest scheelt trouwens maar één letter van de welbekende Duitse band die ik als hoofdinspirator zou willen aanwijzen voor het volgende stuk ‘Creepy Symphony’, niet zo gek gezien deze band ook is begonnen als Helloween tribute act. De dansende zanglijntjes in het refrein zouden zo gezongen kunnen zijn door een keeper of seven keys. ‘Have A Nice Judgement Day’ is wat trager en geeft zanger Alessandro Conti (een van de beste zangers in de power metal scene ooit, PERIOD) de kans om zijn indrukwekkende stem weer eens uitgebreid ten toon te stellen. We draaien de Freedom Call kant op met ‘Crazy’. Donald Duck en prinses Elsa zijn al eerder door de band behandeld, dus het Disney element gaat dit keer naar Peter Pan met de fantastische power ballad ‘Peter Pan Syndrome (Keep Alive)’. ‘Escape From Reality’ brengt het sfeertje van de twee geniale ‘Rabbit’s Hill’ albums terug. Met ‘Queen Of Likes’ neemt de band op meesterlijke wijze de plastic werkelijkheid van het perfecte instagramplaatje op de hak. Het album sluit af met een bijna twaalf minuten tikkend epos ‘The Power Of Grayskull’, wat een verhaal vertelt in het “Masters of the Universe” universum, wat naadloos aansluit op de thematiek waar de band het leeuwendeel van hun inspiratie vandaan haalt

Na de thematisch wat meer eenkennige ‘Legend Of The XII Saints’ is ‘Creepy Symphonies’ een album wat zowel muzikaal als tekstueel heel vrij en blij aanvoelt, en brengt ons terug bij de roots van de band en albums als ‘Tin Soldiers’. Dat betekent dat we de band op deze nieuwste langspeler ook echt van hun sterkste kant kunnen horen, en verdraaid, sterk is het! Dit is een werkje waar geen enkele fan van vrolijke power metal omheen kan. Dus luister jij graag naar bands als Freedom Call, Majestica of Gloryhammer, dan is dit jouw album van de maand!