Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Tranquillizer 247 – Dziesiec
Another Side Records
Release datum: 11 oktober 2019
Tekst: Koen Bakker – 30 januari 2020
“Dit is dan ook geen muziek voor pussies maar voor doorgewinterde dames en heren die het liefst volgevreten maden uit een gedegenereerd kadaver slurpen. Als ontbijt welteverstaan.”
6.8/10

Als je van compromisloze beenharde death metal met een smerige dosis grindcore invloeden houdt, zit je bij het Poolse doodseskader Tranquillizer 247 meer dan gebeiteld. Dat de enige rustpuntjes op deze debuut CD de milliseconden stilte tussen de nummers zijn, zegt mijns inziens dan ook meer genoeg. In een kleine half uur jaagt het vijftal er een tiental nummers doorheen waar de honden geen brood van lusten. Dit is dan ook geen muziek voor pussies maar voor doorgewinterde dames en heren die het liefst volgevreten maden uit een gedegenereerd kadaver slurpen. Als ontbijt welteverstaan.

Met een CD-hoes die refereert aan Queen’s ‘The Miracle’ of zoals je wilt verschillende heruitgaven van Acrostichon’s meesterwerk ‘Engraved In Black’ weet Tranquillizer 247 de aandacht te trekken. Wel in negatieve zin trouwens, want het ziet er niet uit. De voorkant past echter precies bij de inhoud, want bij deze gruizige en zompige death metal sound horen geen koetjes en kalfjes op de hoes (mits deze ritueel geslacht zijn). Als ik referenties moet noemen moet je een beetje in de richting van Sinister en Deicide denken, alleen wat minder afwisselend en daardoor her en der ietwat monotoon. Dat mag de pret echter niet drukken want de liefhebber heeft er weer een vette kluif aan.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.