Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Assassin – Bestia Immundis
Massacre Records
Release datum: 07 februari 2020
Tekst: Wilco Spies – 30 januari 2020
“Maar; als je alles slikt wat thrash is heb je aan dit album denk ik en bovengemiddeld exemplaar, want ik heb het al veel saaier gehoord dan dit.”
7/10

Holy shit! Deze Duitse thrash metal band bestaat al sinds 1981 en toch had ik er nog nooit van gehoord. Dat feit alleen is ook al bijzonder, want er bestaan tig bands met deze naam. We hebben het hier over de Duitse Assassin en dit ‘Besta Immundis’ is hun zesde album. Dat is dan weer niet zo heel veel als ze bedenkt dat ze al bijna 40 jaar bestaan.

Thrash is een van de weinig grote stromingen in de metal waar ik nooit warm voor gelopen ben. Een heel enkele keer komt er iets voorbij waar ik heel enthousiast van wordt, maar 98% gaat aan mij voorbij. Ik stoor mij over het algemeen altijd aan de zang die ik saai, eentonig en ongeïnspireerd vind. Toch ontkom ook ik er niet aan om af en toe eens een thrash schijfje te bespreken. Her probleem waar ik bij veel thrash bands tegenwoordig ook tegen aan loop is dat het allemaal zo braaf, ingekaderd en gladjes klinkt. Van dat laatste euvel heeft deze band in elk geval géén last.

Dit album staat vol met venijn, agressie en vuiligheid. Geen compromissen op dit album. Nee, dit album is een van de bruutste thrash albums die ik de laatste tijd heb mogen horen. Daarvoor alvast mijn complimenten. Alle nummers hebben een geweldig brute instrumentale basis waar weinig over te zaniken valt. De termen “het beukt” en “het rost” kunnen weer gebruikt worden, want dat is wat er gebeurt. Daarnaast staat de muziek bol van de afwisseling en zijn er ook nog eens voldoende herkenningspunten. Ik herken meerdere grote namen in hun muziek zoals Metallica (‘Kill ‘m All’) Testament en Kreator. Maar deze band is wel bruter en heeft veel meer scherpe randjes. Maar het andere euvel is wel van toepassing; de zang is niet geweldig. Schreeuwerige thrash zang is nou eenmaal niet aan mij besteed.

Ander probleem wat ik met dit album heb zijn de refreinen. Dit hebben veeeel metal bands de laatste tijd. Waarom is het in godshemelsnaam nodig om een refrein te maken wat bestaat uit het tig keer scanderen van de titel? Waar doe je dan je inspiratie op? Bij een stoplicht? Kom op, het is toch niet zo moeilijk om een fatsoenlijk refrein te schrijven? Dat is een nog veel grotere storende factor dan de zang. Daarom krijgen ze de onderstaande score. Maar; als je alles slikt wat thrash is heb je aan dit album denk ik en bovengemiddeld exemplaar, want ik heb het al veel saaier gehoord dan dit.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.