Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Tomorrow Is Lost – Therapy
Eclipse Records
Release datum: 13 maart 2020
Tekst: Sjak Roks – 11 maart 2020
“Mijn eerste kennismaking met Tomorrow is Lost is me erg goed bevallen en ik ben dan ook zeer benieuwd of en hoe snel men de aanwezig potentie optimaal kan gaan etaleren.”
8.2/10

Tomorrow Is Lost is een jonge, relatief nieuwe hardrock-band uit Newcastle Upon Tyne in Engeland, die is opgericht in 2017 en die bestaat uit zangeres Cass King, de gitaristen Joe Mac en Ryan O’Hara en de ritme-sectie Josh Fodden (bas) en Marc Rush (drums). Met deze ‘Therapy’ brengen ze hun full-length debuut-album op de markt na in 2017 reeds de EP ‘The Shadowman’ uitgebracht te hebben, waarvan twee singles ‘Insane’ en ‘We Are The Lost’ getrokken werden. Op basis van deze EP hebben ze reeds getoerd met bands zoals Skindred, Inglorious en Kobra And The Lotus om er maar een paar te noemen en dat heeft gezorgd dat men een hechte muzikale eenheid is geworden.

De band wordt momenteel behoorlijk gehyped in het Verenigd Koninkrijk en het is dan ook de vraag of deze ‘Therapy’ dat volledig rechtvaardigt. Na een kort intro laten nummers als ‘Wildchild’, ‘Smile en Self Destruct’ horen dat men zeker weet hoe een goed, modern klinkend en met de nodige pop-invloeden doorspekt hardrock-nummer geschreven dient te worden, maar tevens moet ik concluderen dat een en ander nog niet onderscheidend genoeg is om echt boven de massa uit te steken. Dat verandert wel degelijk in het middelste gedeelte van de plaat want met het meeslepende ‘Black And Blue’, het catchy ‘Hideaway’ en het uitstekend opgebouwde ‘Too Young To Know’ wordt de potentie van die nieuwe bandje pas echt goed getoond. De hypnotiserende riff en het fantastische refrein van ‘Black And Blue’ vormt de basis van dit geweldige nummer, waarover zangeres Cass King haar emotionele vocalen heen kan leggen. Datzelfde geldt voor ‘Hideaway’ en beide nummers zijn voor mij dan ook de absolute uitschieters op ‘Therapy’. ‘Too Young To Know’ start als een rustige ballad, maar wordt gedurende het nummer steeds heavier en completteert het geweldige drieluik op deze plaat.

Na deze krakers zakt het niveau begrijpelijkerwijs weer wat in, want als men in staat was geweest om gedurende de gehele speelduur het hoge niveau van ‘Hideaway’ en ‘Black And Blue’ vast te houden, hadden we echt van een topper in het genre kunnen spreken. Toch zijn ook nummers als ‘Electric’ en het afsluiteende titelnummer ‘Therapy’ absoluut de moeite van het beluisteren waard en kunnen we dus spreken van een behoorlijk overtuigend debuut van onze Engelse vrienden. Mijn eerste kennismaking met Tomorrow is Lost is me erg goed bevallen en ik ben dan ook zeer benieuwd of en hoe snel men de aanwezige potentie optimaal kan gaan etaleren.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.