Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Tio Gringo – This Functional Family
Eigen Beheer
Release datum: 01 juni 2019
Tekst: Koen Bakker – 31 augustus 2019
“Dit is geen muziek die we doorgaans in Arrow Lords Of Metal bespreken.”
Vanuit Breda presenteert zich Tio Gringo, een groep die debuteerde met de ‘Ducttape Diaries’ EP (2011), die respectievelijk werd opgevolgd door ‘Country Trash To The Max’ (2012) en ‘Reign In Mud’ (2015). Nu is daar de ten inch vinyl plaat ‘This Functional Family’, die overigens ook een CD’tje bevat voor diegenen die geen platenspeler bezitten. Allemaal leuk en aardig, maar dit is geen muziek die we doorgaans in Arrow / Lords Of Metal bespreken en waar we wat mij betreft ook ver van weg moeten blijven als muziek magazine dat stevige gitaren hoog in het vaandel heeft staan. Ik wil hier dan verder ook niet teveel woorden aan verspillen. Ik hoor jullie al denken: lekker kortzichtig die langharige idioten, maar dat zal mij dus lekker mijn reet roesten want dan lees je maar een middle-of-the-road krantje als Oor, Lust For Life of Written In Music in plaats van Arrow / LoM. Ik heb niks tegen deze bladen overigens en ik heb ook geen enkel probleem met Tio Gringo, maar deze vrolijke hillbilly band schiet mijns inziens niets op met een recensie op deze webpagina. Musiceren kunnen deze kornuiten zeker, de nummers zijn aanstekelijk en ze zullen er live best een gezellige boel van maken. Ik zelf heb echter minimaal een dozijn halve liters nodig om op gang te komen bij Tio Gringo. Als je het niet erg vindt zet ik nu effe de nieuwe Entombed A.D. op.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.