Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
The Scum – Dead Eyes EP
Wild Noise Productions
Release datum: 15 mei 2020
“Het vijftal heeft wel alle registers opengetrokken om zo goed mogelijk voor de dag te komen met hun old-school death metal.”
7.5/10
Pim Blankenstein I 02 mei 2020

‘Dead Eyes’ is een twee songs tellende EP van het Colombiaanse The Scum. Het is de derde release van de voor mij (tot nu toe) onbekende band. Het vijftal heeft wel alle registers opengetrokken om zo goed mogelijk voor de dag te komen met hun old-school death metal. Ze hebben de nummers opgenomen in eigen land. Vervolgens hebben ze de hele zooi naar Zweden gestuurd waar een zekere Thomas Skogsberg alles gemixt heeft in zijn beroemde Sunlight Studio. Daarna hebben ze het geheel laten masteren door nog zo’n bekende naam, namelijk Andy Classen. Het moet gezegd worden dat het dan ook prima klinkt.

Op de titeltrack vinden we nog wat gasten. Op zang is er een bijdrage van Dave Ingram (Benediction, Ursinne, Down Among The Dead Men, Echelon). Op gitaar hoor je voormalig Internal Suffering gitarist Leandro Quiza, al begrijp ik dat hij tegenwoordig als vast bandlid in The Scum speelt. Dat de band ambitieus is, zie je ook aan de clip die bij het titelnummer gedraaid is. Maar wat kunnen we eigenlijk over de twee songs zeggen? Dat het death metal is weten we al. Verder wordt duidelijk dat vooral de sound en stijl uit de jaren 90 van grote invloed is. Niet té snel, maar vooral stevig en smeuïg doorbeukend waardoor je erg snel op de maat zit mee te bewegen. Omdat dit mijn eerste kennismaking is, moet ik bekennen dat twee songs erg weinig is om een goed oordeel te kunnen vellen. De wijzer slaat licht door naar positief omdat het lekker klinkt. Qua originaliteit valt er wel wat te winnen en ben ik ook wel nieuwsgierig naar meer materiaal. Voor nu kun je je geen buil vallen aan deze acht minuten death metal.