Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

‘THE RIFFMACHINE’ Hein Willekens presenteert ‘THE INTERACTIVE METAL CLINIC’

07-07-2020

‘THE RIFFMACHINE’ Hein Willekens presenteert ‘THE INTERACTIVE METAL CLINIC’

Gitarist Hein Willekens (Up The Irons, ex The Lucifer Principle, ex Legion of the Damned) komt met een nieuw concept onder de naam The Riffmachine. ‘The Interactive Metal Clinic’ is een bijzonder soort show, die rekening houdt met de geldende restricties rond corona en tóch in een zaal met publiek gepresenteerd kan worden. Op vrijdag 17 juli zal het evenement plaatsvinden in de Groene Engel, in Oss.

In samenwerking met geluidstechnicus Tiemco Nelissen heeft Hein ‘The Interactive Metal Clinic’ bedacht. Zodra de coronacrisis afgelopen maart toesloeg is Hein onder zijn bijnaam The Riffmachine begonnen met een wekelijkse livestream op Facebook, waarin hij liet zien ondanks de noodmaatregelen niet stil te willen zitten. Behalve spelplezier en wat humor kregen de vaste woensdagavonden al snel een sociale betekenis, wat voor Tiemco aanleiding was om voor te stellen deze Metal Clinic op poten te zetten.

Het uitgangspunt is een optreden waarin het aanwezige publiek de kans krijgt de meest uiteenlopende vragen te stellen aan Hein en de muzikanten van de liveband, hen uit te dagen en invloed uit te oefenen op het verloop van de show die zal bestaan uit bekende nummers én eigen werk, wellicht zelfs ter plekke ontstaan.
Om de bezoekers waar voor hun geld te geven zal de show níet gestreamd worden, waardoor juist alle aandacht ligt op de wisselwerking tussen zaal en podium, en dit nieuwe idee een uniek optreden belooft te worden.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.